Header Ads

ads header

Flash News

100 ahli AMANAH keluar parti, cawangan dibubarkan


MELAKA: Pengerusi Parti Amanah Negara (AMANAH) Cawangan Kampung Paya Rumput Jaya Hilir, Tangga Batu, di sini, bersama-sama 100 ahli jawatankuasa dan ahli mengisytiharkan keluar parti, hari ini.

Tindakan itu bermakna AMANAH Cawangan Kampung Paya Rumput Jaya Hilir secara rasmi turut dibubarkan.

Perkara itu diumumkan Pengerusinya, Jalalludin Mulut selepas dua bulan penubuhan cawangan itu dengan mendakwa tindakan berkenaan susulan krisis dalaman yang berlarutan antara parti komponen Pakatan Harapan (PH) khususnya membabitkan pemilihan jawatan dalam Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK).

Beliau turut mendakwa, keputusan itu juga dibuat berikutan berlaku campur tangan daripada seorang EXCO kanan kerajaan negeri bagi pelantikan jawatan organisasi berkenaan.

“Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Pantai Kundor menghubungi saya untuk memberitahu dan memberi mandat supaya mengambil alih tugas pengerusi MPKK dan ia dipersetujui oleh Ketua Menteri, Adly Zahari.

“Selepas mesyuarat dijalankan dan kerja khidmat masyarakat berjalan lancar, tiba-tiba penyelaras sendiri menyatakan lantikan sebenar terkini adalah daripada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) yang diiktiraf melalui Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN),” katanya pada sidang media di Kampung Paya Rumput Jaya Hilir, di sini, hari ini.

Beliau turut kecewa dengan sikap penyelaras yang didakwa takut kepada pemimpin tertinggi kerajaan negeri itu khususnya bagi menangani kemelut yang berlaku, selain menyifatkan tindakan campur tangan daripada EXCO kanan itu sebagai biadab.

“Saya pertikaikan mengapa penyelaras bersikap demikian. Dia berkuasa dalam kawasan tetapi pihak luar melantik (jawatan MPKK). Minta maaf, ini kerana ada campur tangan pihak luar,” katanya.

MR :  Tak lama nanti kita boleh jumpa kubur parti Islam Liberal ini


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. mudah2an parti pengkhianat Islam ini cepat2 dikuburkan, insyaAllah

    BalasPadam