Header Ads

ads header

Flash News

Azmin belum menang, tetapi mendahului kata JK Pemilihan PKR


KUALA LUMPUR - "Belum menang, tetapi mendahului," itu respons Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP) PKR, Datuk Rashid Din mengenai tindakan mengumumkan kemenangan oleh kem Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam saingan merebut jawatan Timbalan Presiden parti itu.

Rashid yang dihubungi Bernama berkata, proses pengiraan undi bagi pemilihan itu masih belum selesai kerana masih terdapat beribu-ribu undi ragu belum diproses dan keputusan di tiga cabang yang masih ditangguh iaitu Tawau, Pensiangan serta Julau.

"Dia memang leading, jadi perkataan 'menang' itu perlu ditukar kepada 'mendahului', proses (kira undi) masih belum selesai, banyak lagi kerja kita (JPP), keputusan muktamad hanya selepas semua undi ragu dibuka (proses)," katanya.

Rashid bagaimanapun tidak memberi perincian mengenai jumlah undi ragu tersebut.

Menurut laman https://www.pemilihankeadilan2018.comsetakat ini hanya enam negeri yang telah mempunyai keputusan muktamad iaitu Pulau Pinang, Johor, Kelantan, Terengganu, Pahang dan Wilayah Persekutuan.

Dilaporkan kem Mohamed Azmin mengumumkan Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu telah menewaskan bekas Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli dan memenangi saingan dalam perebutan jawatan Timbalan Presiden PKR pada pemilihan parti kali ini.

Menurut keputusan akhir tidak rasmi yang dimuat naik dalam akaun Twitter 'Pemilihan Keadilan 2018', Mohamed Azmin setakat ini memperoleh 70,550 undi mengatasi Rafizi yang mendapat 66,594 undi.

Sementara itu Rashid berkata, proses kiraan semua undi ragu dan keputusan beberapa cabang yang masih tergantung akan diselesaikan menjelang Kongres Nasional PKR 2018 yang akan berlangsung 16 hingga 18 November ini. - Bernama


MR :  Gambar di atas menunjukkan pimpinan PKR pandai bermuka-muka dan berlakon pada rakyat... makna rakyat selalu dikencing


Iklan Teks (hanya RM20 sebulan):
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 BERMINAT MENCARI pendapatan tambahan dan ingin menggunakan simkad terbaru?Boleh layari onlinekerjaya.com/9867 untuk maklumat lanjut

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan