Header Ads

ads header

Flash News

Najib sindir syor Teresa Kok wujud Kelab Duta Minyak Sawit


“Sekurang-kurangnya, Menteri Industri Utama DAP ini sangat kreatif dan berinovasi untuk melahirkan idea-idea baru.”

Demikian sindir bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang ditujukan kepada Teresa Kok, berhubung cadangannya mewujudkan sebuah kelab membabitkan pelajar sebagai duta minyak sawit.

Dalam catatan terbaharu di Facebook hari ini, Najib berkata, bulan lalu, Teresa mencadangkan supaya ladang-ladang menggunakan payung pokok getah, sebagai langkah menghadapi musim tengkujuh.

Tidak setakat itu, Ahli Parlimen Pekan itu berkata, Teresa dalam kenyataan beliau minggu lalu turut menggesa rakyat untuk makan lebih minyak kelapa sawit, bagi membantu lagi industri itu.

“Manakala, beberapa hari lalu pula, dia seru semua ahli MCA untuk membeli buah tandan segar kelapa sawit sebagai pemberian hadiah hari Natal bagi menampung harga sawit yang semakin menurun.

“Hari ini, dia mahu pelajar-pelajar di semua sekolah dan universiti negara ini untuk menyertai kelab kelapa sawit dan menjadi Duta Minyak Sawit.

“Setiap idea sama ada baik atau tidak, boleh diguna atau tidak, itu lain cerita. Syabas, YB Teresa Kok. Teruskan berusaha dan seru,” kata Najib.

Semalam, Teresa dilaporkan berkata, inisiatif yang akan dilaksanakan sepanjang 2019 di universiti dan sekolah itu bertujuan untuk melahirkan kesedaran terhadap industri sawit negara.

“Kami akan ke kampus dengan Universiti HELP adalah yang pertama, yang mana kami mahu mewujudkan kelab berkenaan bagi melahirkan kesedaran dalam kalangan pelajar terhadap manfaat kesihatan dan isu lain berkaitan minyak sawit,” katanya.


MR :  Menteri kerajaan PH banyak sangat kemuka idea 'kebudakan'


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. nabi pon depa malaikat pon aku tuhan pon depa jugak/... bijak2 belaan dap ni..

    BalasPadam