Header Ads

ads header

Flash News

PAS sambut baik siasatan kes Tabung Haji


PAS menyambut baik sekiranya salah guna kuasa atau kes rasuah dilaporkan dan disiasat demi mengembalikan integriti negara, kata timbalan presidennya, Tuan Ibrahim Tuan Man.

Bagaimanapun, kata Tuan Ibrahim, PAS juga menganggap seseorang itu tidak bersalah sehingga dibuktikan sebaliknya.

"PAS mengalu-alukan sebarang laporan salah guna kuasa atau rasuah oleh mana-mana pihak demi mengembalikan integriti sebuah negara.

"PAS berpegang kepada kaedah seseorang itu tidak bersalah sehingga dibuktikan ia bersalah," katanya kepada Malaysiakini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai tindakan Lembaga Tabung Haji semalam yang membuat dua laporan polis terhadap bekas pengerusi agensi itu yang juga Anggota Parlimen Baling, Abdul Azeez Abdul Rahim.

Laporan juga dibuat terhadap bekas ketua pegawai eksekutif (CEO) Tabung Haji, Ismee Ismail dan Johan Abdullah.

Turut dinamakan dalam laporan polis itu ialah barisan pengurusan kanan iaitu Ketua Pegawai Operasi, Adi Azuan Abdul Ghani, Ketua Pegawai Kewangan Rozaida Omar, penasihat undang-undang Hazlina Mohd Khalid dan Pengurus Besar Kanan Perkhidmatan Korporat dan Harta Tanah, Rifina Md Ariff.

Bagaimanapun Tuan Ibrahim yang juga anggota parlimen Kubang Kerian menegaskan, budaya menghukum seseorang sebelum perbicaraan bertentangan dengan prinsip keadilan dalam Islam.

"Kita mengharapkan satu siasatan secara adil dan saksama mesti diberi agar semua yang melakukan kesalahan dihadapkan ke muka pengadilan.

"Sementara yang tidak bersalah dapat dibela dan bersalah dapat dihukum," katanya.


MR :  Semua orang setuju kalau buat siasatan penyelewengan. Yang orang tak setuju tuduh dulu baru nak siasat macam kes Najib... kan bodoh namanya, seronak Najib hentam engkau pula di media massa.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan