Header Ads

ads header

Flash News

AG lemah dalam penyedian bahan dan akan pastikan ia tak berulang


Perbicaraan bekas perdana menteri, Najib Razak yang menghadapi tujuh pertuduhan membabitkan dana SRC International memasuki hari ketiga hari ini dengan pasukan pembelaan memeriksa balas pengurus Bank Negara Malaysia (BNM), Azizul Adzani Abdul Ghafar.

Pada permulaan prosiding, Peguam Negara, Tommy Thomas memberitahu mahkamah bahawa isu utama berkaitan lapan fail yang mengandungi dokumen-dokumen dan fotokopi dokumen yang diminta oleh pihak pembelaan yang menyebabkan prosiding ditangguhkan semalam, telah diselesaikan.

“Saya ingin menyatakan kekesalan atas apa yang berlaku semalam, kami akan pastikan ia tidak akan berulang. Jadi kita boleh teruskan perbicaraan untuk pihak pembelaan memberiksa balas saksi,” kata Tommy di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

Semalam, selepas Timbalan Pedakwa Raya, Datuk Suhaimi Ibrahim selesai menjalankan pemeriksaan utama terhadap Azizul Adzani, peguam Harvinderjit Singh yang mewakili Najib, memohon prosiding ditangguhkan sebentar bagi membolehkan pihak pembelaan meneliti dan menyusun semula lapan dokumen itu sebelum memeriksa balas saksi itu.

Ekoran itu, mahkamah menangguhkan prosiding lebih sejam dan selepas itu, Timbalan Pendakwa Raya, Datuk V Sithambaram memaklumkan kepada mahkamah bahawa pendakwaan memerlukan masa untuk membuat salinan dan menyusun dokumen-dokumen terbabit mengikut indeks.

Beliau juga berkata, sehingga jam 4.15 petang, pihaknya hanya dapat menyelesaikan tiga dokumen.

Najib, 66, berdepan tiga pertuduhan pecah amanah, satu pertuduhan salah guna kedudukan dan tiga pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta.

Ahli Parlimen Pekan itu dituduh melakukan semua kesalahan berkenaan di AmIslamic Bank Berhad di Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur dan di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya antara 17 Ogos 2011 dan 10 Februari 2015.

- BernamaUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Menghadapi Kolesterol TINGGI!!?? Dapatkan PENCAIR KOLESTEROL DISINI>>>>KLIK SINI<<<<
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan