Header Ads

ads header

Flash News

4 Parti dalam PH pun Tak mampu, Apabila UG lebih 10 parti... Rasanya ekonomi Malaysia hancur!!


Jom doakan sejarah tercipta di tanahair tercinta

1. Kita mempunyai peluang untuk melihat buat pertama kalinya Malaysia memiliki kerajaan campuran tanpa mengira parti politik.

2. Kita mempunyai peluang untuk melihat buat pertama kalinya negara Malaysia bebas dari percakaran dan permainan politik.

3. Hasrat Tun Dr. Mahathir untuk mewujudkan kerajaan campuran tanpa berasaskan parti politik boleh mencipta sejarah negara kita.

4. Sudah sampai masanya semua pihak tanpa mengira parti politik bekerjasama memacu negara kearah yang lebih baik.

5. Melalui kerajaan perpaduan, kabinet tidak lagi ditentukan melalui parti politik tetapi adalah terdiri daripada individu yang berwibawa dari semua parti.

6. Ini adalah satu-satunya pendekatan yang terbaik demi negara tercinta.

7. Tapi, sayangnya masih ada kelompok-kelompok tertentu yang meletakkan kuasa politik mengatasi negara. Masih ada yang hendak terus bermain politik demi mendapatkan kuasa.

8. Terkilan melihat apabila ada pihak yang masih lagi memilih untuk membubarkan parlimen dan kembali bersengketa dan bermain politik. Ratusan juta sanggup dibazirkan semata-mata untuk berebut kuasa.

9. Kemudian sekiranya keputusan Pru tidak ada mana-mana pihak yang mendapat majoriti besar, kita terus bersengketa dan bermain politik lagi. Bertahun-tahun dibazirkan dengan politik.

10. Bukankah adalah sesuatu yang baik apabila semua pihak bersama-sama memacu negara? Bukankah lebih baik sekiranya kita tidak lagi berbicara pasal politik?

11. Saya berdoa agar pada kali ini, buat pertama kalinya, semua pihak buang topi politik dan gunakan topi negara.

12. Semoga Hasrat Tun M untuk melihat negaranya bersatu, maju dan berjaya tanpa persengketaan politik akan membuahkan hasil.

13. Inilah Hasrat seluruh rakyat Malaysia yang sudah bosan dengan permainan politik.

14. Semoga usaha Tun Dr. Mahathir yang murni ini berjaya.

Kelab Che DetMR :  Nak buat Kerajaan Perpaduan atau Kerajaan Kroni


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

 1. Pakatan Hancing (PH) telah kencing rakyat dengan pelbagai janji palsu dalam manifesto PH sendiri dan dasar rasis KERAjaan PH yang membela hak orang kafir dan menafikan hak Islam dan hak umat Islam dan tindakan PH menghina rule of law dan dasar PH menyebabkan ekonomi negara merundum dan beban rakyat bertambah berat dan aset dan tabung umat Islam terancam sudah cukup untuk membuktikan sebarang kerajaan baru yang dibentuk oleh pemimpin PH yang sama akan merugikan negara dan rakyat terutamanya umat Islam!!!!

  Nampaknya rakyat terpaksa menunggu PRU15 untuk menumbangkan PH dan mengundi Muafakat Nasional (PAS-UMNO-BN dll) untuk menubuhkan kerajaan baru yang boleh menyelamatkan negara dan rakyat dan Islam dari kerakusan PH.

  BalasPadam
 2. itu namanya dictatorship.... Mahathir memang suka macam tu..
  semua ikut telunjuk..jangan siapa pun balah.

  gila... kalau dh tak nak pakai sangat democrazy.... elok dibuang saja dan digantikan dengan undang2 islam atau undang2 bangsa melayu lama ja.

  BalasPadam