Header Ads

ads header

Flash News

Hanya Individu Paranoid Tolak Usul Undi Percaya PM


KUALA NERUS - Hanya individu yang paranoid akan menentang usul undi percaya kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang akan dibentangkan parti itu di Parlimen bulan depan, kata Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar.

Ahmad Samsuri berkata, Pas tetap konsisten dengan pendirian menyokong kepimpinan Dr Mahathir sebagai ketua negara sehingga penggal pemerintahan berakhir.

Menurutnya, dakwaan bahawa usul undi percaya itu sebagai usaha Pas untuk memecahbelahkan Pakatan Harapan (PH) adalah tafsiran pihak yang paranoid terhadap isu berkenaan.

"Kenapa? Dia tidak sokong Perdana Menteri? Kalau sokong sepatutnya sama-sama bersetuju untuk memberi sokongan kecuali yang bercakap itu ada hasrat lain tidak sokong Perdana Menteri.

"Hanya orang paranoid dan takut kepada bayang-bayang sahaja cuba alih isu ini yang nyata PM adalah orang yang jalankan tugas pada waktu ini.

"Kita konsisten bahawa Perdana Menteri mempunyai tugas dan tanggungjawab untuk membawa negara keluar dari keadaan sebelum ini kepada yang lebih baik. Kalau sekejap-sekejap hendak tukar pemandu, perjalanan mungkin entah ke mana. Jadi lebih baik teruskan perjalanan dengan pemandu sama," katanya hari ini.

Beliau yang juga Menteri Besar Terengganu berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Konvokesyen dan Penyampaian Anugerah empower ECER Terengganu di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di sini hari ini.

Dr Ahmad Samsuri turut menafikan penglibatan Pas dalam Pakatan Nasional sebagaimana yang digemburkan pihak tertentu sebaliknya parti itu kekal bekerjasama dengan UMNO melalui Muafakat Nasional.
Katanya, sokongan kepada Perdana Menteri juga tiada kaitan dengan dakwaan kononnya Pas terikat kerana menerima dana dari Kerajaan Persekutuan.

"Undi percaya bagi mana-mana pihak dalam Parlimen kepada PM adalah perkara yang tidak pelik untuk memberi keyakinan Perdana Menteri meneruskan kerja (kerana) sekarang ini kita banyak dengar ada pihak bercita-cita nak jadi PM sehingga timbul istilah PM tepi dan sebagainya," katanya.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt
............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan