Header Ads

ads header

Flash News

Masa depan negara ditentukan rakyat bukan elit politik


UMNO, BN dan Pas menyarankan supaya Parlimen dibubarkan bagi membolehkan sebuah pilihan raya umum untuk memilih kerajaan baharu diadakan: Timbalan Presiden

KUALA LUMPUR - Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, masa depan negara dan kestabilan politik mesti ditentukan oleh rakyat dan bukannya elit politik.

Sehubungan itu, UMNO, Barisan Nasional (BN) dan Pas menyarankan supaya Parlimen dibubarkan bagi membolehkan sebuah pilihan raya umum untuk memilih kerajaan baharu diadakan.

"Cadangan ini amatlah munasabah, wajar dan sangat sesuai untuk menyelesaikan kemelut politik pasca kejatuhan Pakatan Harapan.

"Masa depan negara dan kestabilan politiknya mesti ditentukan oleh rakyat dan bukan elit politik.

"Kembali kepada rakyat untuk mendapatkan mandat adalah jalan terbaik untuk demokrasi Malaysia berfungsi sebaiknya...

"Semoga dilimpahkan rahmat taufik dan hidayah daripada ALLAH SWT buat semua demi mendapatkan keputusan terbaik buat sekalian rakyat Malaysia. InsyaAllah," katanya dalam satu kenyataan di sini malam tadi.

Terdahulu, UMNO, BN dan Pas mengadakan sidang media bersama mengumumkan persetujuan sebulat suara agar Parlimen dibubarkan dan dalam masa sama menarik semula sokongan terhadap Perdana Menteri interim, Tun Dr Mahathir Mohamad sebelum ini.

Ini kerana menurut Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa, ada syarat-syarat ditetapkan gabungan parti itu yang tidak dipersetujui Dr Mahathir, antaranya enggan bekerjasama dengan DAP.

Sokongan tersebut turut dipersetujui parti komponen BN iaitu MCA dan MIC yang beralasan tidak mahu kerajaan perpaduan dicadangkan Dr Mahathir menjadi sebuah kerajaan tanpa pembangkang.

MR :  Jangan biar Mahathir hicjack kerajaan...


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan: