Header Ads

ads header

Flash News

PH anggaplah kifarah: Idris


MELAKA TENGAH - Kerajaan Pakatan Harapan (PH) perlu berlapang dada dan menganggap perubahan landskap pentadbiran sebagai kifarah sekiranya Pakatan Nasional benar-benar terbentuk.

Ketua Pembangkang Melaka, Datuk Seri Idris Haron berkata, selama ini dapat dilihat mereka sibuk berpolitik bermula dari hari pertama memerintah negara hingga ke peringkat kerajaan negeri.

Menurutnya, PH didakwa telah menafikan mandat yang diberikan rakyat apabila tidak berprestasi cemerlang hingga rakyat menderita akibat ketidakcekapan mereka mentadbir negara termasuk melibatkan krisis air di negeri ini.

"Bagi saya ini hukuman mereka dan sudah pasti kerajaan baharu yang akan ditubuhkan mempunyai tanggungjawab besar untuk memulihkan kerosakan yang berlaku.

"Yang pasti kita memahami kehendak dan keperluan rakyat seperti di Melaka kalau itu yang rakyat mahukan disebabkan kegagalan PH terutama dari segi pencapaian indeks negara dan negeri," katanya ditemui di Klebang Kechil di sini, hari ini.

Idris yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Udang berkata, sebagai ketua pembangkang beliau lebih berhati-hati dan komited terhadap prestasi kerja.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan