Header Ads

ads header

Flash News

Latheefa Koya beri keterangan esok - Di Sapina oleh Peguam Najib


KUALA LUMPUR – Perbicaraan SRC International Sdn Bhd penyewelengan dana sebanyak RM42 juta yang dikaitkan dengan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak masuk hari ke-85 perbicaraan dengan prosiding pagi tadi ditangguh ke sebelah petang.

Perbicaraan yang bermula sekitar 2.30 petang di hadapan hakim Mahkamah Tinggi, Mohd Nazlan Mohd Ghazali sebentar tadi menyambung pemeriksaan balas oleh peguam bela dengan saksi ke–9, pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sebentar tadi, peguam bela, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah memberitahu hakim yang Ketua Pesuruhjaya SPRM, Latheefa Koya telah disapina untuk hadir ke perbicaraan bagi memberikan keterangan esok.

Kata Shafee, selain daripada Latheefa, yang turut disapina adalah bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Dzulkifli Ahmad dan Datuk Seri Shukry Abdul bagi prosiding pembelaan Najib ini.

Bagaimanapun, terdahulu Shafee memberitahu mahkamah, Tan Sri Mohamed Apandi Ali sepatutnya dipanggil untuk memberikan keterangan selaku saksi pembelaan hari ini namun tidak berjaya.

“Ibu kepada Mohamed Apandi masih sakit dan pihak pembelaan tidak mahu memberikan tekanan kepada saksi itu pada masa ini Yang Arif,” katanya sebentar tadi.

Selain daripada saksi-saksi ini, satu lagi nama yang di sebut oleh Shafee sebentar tadi adalah bekas Penasihat Undang-Undang parti MIC, Datuk Selva Mokiah sebagai saksi pembelaan esok.

Jelas peguam utama Najib itu, pihaknya akan akan menemubual Selva malam ini sebelum memberi keterangan di kandang saksi esok.

Saksi ke-9, Mohd Nasharudin pula dilepaskan hari ini dan akan dipanggil semula esok bagi menyambung keterangan dengan pasukan pembelaan.

Mohd Nazlan kemudian membenarkan mahkamah ditangguhkan dan bersambung pagi esok.

Sementara itu, Hakim Mahkamah Tinggi Collin Lawrence Sequerah menetapkan Selasa depan bagi perbicaraan kes pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram dana RM2.3 bilion dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang turut dihadapi Najib. –MalaysiaGazette

MR :  Nampak masuk hari 86... kes masih samar... Kalau betul tak perlu banyak hari terus boleh buktikan bersalah.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan