Header Ads

ads header

Flash News

Lelaki kelaparan serah diri minta ditahan


SEORANG lelaki bertindak nekad memasuki balai polis dengan membawa sebiji pil Methamphetamine sebelum meminta ditangkap, semata-mata bagi membolehkan dia mendapat makanan ketika dalam tahanan.

Dalam kejadian di Phuket pada Sabtu, suspek berusia 20 tahun yang dipercayai kelaparan itu mengejutkan anggota polis yang bertugas di balai berkenaan dengan perbuatannya.

Timbalan Ketua Balai Polis Wichit, Lt Kol Thammasant Boonsong, berkata siasatan mendapati, suspek kehilangan kerja sebagai jururelektrik di pulau peranginan berkenaan berikutan sekatan pergerakan akibat COVID-19.

"Dia memberitahu, selepas kehilangan kerja dia tidak boleh meninggalkan pulau berkenaan untuk pulang ke kampung di Phatthalung, selatan Thailand, disebabkan perintah sekatan pergerakan yang dikuatkuasakan.

"Lelaki itu memberitahu polis, jika dipenjarakan, dia sekurang-kurangnya diberi makanan secara tetap," katanya seperti dilaporkan Bangkok Post.

Beliau berkata, suspek ditahan kerana memiliki dadah dan polis melakukan pemantauan rapi terhadapnya kerana bimbang dia mengalami masalah mental serta bertindak mencederakan diri sendiri.MR :  Di Malaysia ramai yang langgar sekatan.. itu pun jenis "kelaparan nak masuk lokup"


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan