Header Ads

Header ADS

2 kluster hadir perhimpunan tabligh Makassar tamat pemantauan hari ini


PUTRAJAYA – Dua kluster Covid-19 yang menghadiri perhimpunan tabligh di Makassar, tamat pemantauan dan rawatan hari ini.

Kluster tersebut adalah kluster Bandar Baharu Datuk Ibrahim Majid, Simpang Renggam, Johor dan kluster di Sabah, kata Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Beliau berkata, tiada kes baru Covid-19 dilaporkan untuk tempoh 28 hari.

“Kluster itu melibatkan 193 kes dan melibatkan empat kematian,” katanya pada sidang media perkembangan terkini Covid-19 di kementeriannya di sini hari ini.

Menurut Noor Hisham, sebanyak sembilan kes kluster di Sabah yang menghadiri perhimpunan tabligh Makassar namun tiada kematian.

Bagaimanapun katanya, terdapat dua kes kluster yang masih aktif sehingga hari ini iaitu kluster tapak pembinaan Kuala Lumpur dan kluster pengawal keselamatan, Cheras.

“Kluster tapak pembinaan Kuala Lumpur ada pertambahan 1 kes menjadikan jumlah keseluruhan 31.

“Kluster pengawal keselamatan Cheras ada pertambahan 1 kes menjadikan jumlah 25 kes,” ujarnya.

Tambah Noor Hisham lagi, setakat ini Kementerian Kesihatan Malaysia telah menyaring dan menguji seramai 26,000 bukan warganegara dan daripada jumlah itu sebanyak 1,302 positif Covid-19. – MalaysiaGazetteUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.