Header Ads

Header ADS

Lelaki pijak wanita Muslim hamil dipenjara 3 tahun


SYDNEY:
Seorang lelaki Australia yang bertindak menumbuk dan memijak seorang wanita Muslim yang sedang sarat hamil tahun lalu, dihukum penjara tiga tahun.

Rana Elasmar, ibu kepada empat orang anak sedang hamil 38 minggu ketika diserang pada November tahun lalu, lapor Nine News, agensi media di bawah CNN.

Dalam insiden itu, wanita berkenaan yang mengenakan hijab sedang duduk di sebuah kafe di Sydney ketika tertuduh, Stipe Lozina menghampiri mejanya. 


Selepas berlakunya perbualan pendek, Lozina tiba-tiba menumbuk Elasmar beberapa kali dan kemudian bertindak memijak kepalanya apabila dia terjatuh.

Rakan-rakan Elasmar dan orang awam turut membantu dan menghalang perilaku ganasnya tertuduh.

Lozina didapati dengan sengaja mengeluarkan kata-kata berbaur rasis dan menyerang wanita berkenaan walaupun tidak berlaku sebarang provokasi.

Dalam insiden itu, wanita berkenaan mengalami kecederaan ringan bagaimanapun kandungannya tidak terjejas.

Dalam pada itu, Lozina mengaku bersalah, bagaimanapun beliau mendakwa ia bukan satu serangan Islamofobia atau rasis.

"Saya tidak membenci mereka, cuma berbeza pandangan," kaanya kepada mahkamah.

#Sumber :  - AGENSI   

MR :  Islam selalu diperlakukan ganas bila minoriti  


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


7 ulasan:

  1. Bila Islam jenis melayu lain plak.. dia pulak nak mengganas.. kemain kecam cina tapi pegi jugak kedai cina beli barang.. kemain kutuk cina tapi sedare mare makan gaji kat syarikat cina dia tak bising halang plak.. mentang2 nama tanah melayu dia ingat semua dia punye.. padahal asalnya pendatang jugak.. semua dia buat dia rasa betul.. nasib baik melayu ni takut kat undang2 je.. kalau tak dah lama kita tgk keganasan melayu ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. habih cina tak kutuk melayu ke? kalau melayu tak beli,lingkup lah biz dia. bila islam/melayu nak utamakan pdk muslim ,kecoh satu msia. tu belum ambil kira jual pdk guna brand/logo muslim. ada yg guna cop halal palsu. apa semua ni? nak jual kat melayu laaa...

      Padam
    2. Balik kerala la oi. Melayu tak kan rasa kehilangan awak, gurantee.

      Padam
    3. Wah RBA ternakan parti kafir harbi Dajjal Action Party sembang lebat babi pun boleh terbang tetapi habuk pun tarak !

      RBA ini sibuk menjilat pemimpin-pemimpin kafir harbi tak basuh berak yang telah menghina Islam dan menafikan hak umat Islam dan kencing rakyat dengan pelbagai janji palsu dll.

      Sejak umat Islam mempromosi BMF, mengapa puak peniaga kafir dan puak Dajjal Action Party meroyan histeria keterlaluan ? Sudah rugi besarlah ? Ha ha ha ha ha

      Jika orang Melayu memulaukan perniagaan kafir, peniaga kafir akan muflis ! Itulah fakta yang tidak boleh dinafikan.

      Wahai umat Islam, SOKONGLAH BMF untuk memperkasa dan memartabatkan ekonomi umat Islam.

      Padam
  2. Cina pun nak jugak melayu masuk kedai... kalau tak siapa yang nak beli barang mereka

    BalasPadam
  3. Hipokrasi negara kafir:

    Orang kafir sebagai puak minoriti selamat di negara Islam tetapi orang Islam sebagai kaum minoriti di negara kafir ditindas, dipukul dan dibunuh sesuka hati oleh puak kafir yang tidak bermoral.

    Wahai umat Islam sila pastikan negara kita diperintah oleh pemimpin-pemimpin Islam bukan pemimpin kafir harbi atau pemimpin munafik liberal.

    Cukuplah 22 bulan Islam dan umat Islam dihina dan ditindas oleh puak kafir harbi dan khadam munafik liberal mereka.

    BalasPadam
  4. Kita mohon admin mindarakyat sudi menulis rencana tentang Ertugrul pejuang kebebasan Turki yang gigih berjuang menentang tentera Salib dan tentera mongol.

    Sekian terima kasih.

    BalasPadam

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.