Header Ads

ads header

Flash News

Ini contoh komen Belanjawan 2021 daripada tukang fitnah dan geng perosak Muafakat Nasional (MN)Pertanda atau pertunjuk ekonomi negara akan perlingkup di zaman Muhyiddin Yasin berdasarkan nasihat Profesor Ungku Abd Aziz Abd Hamid mantan Naib Chanselor Universiti Malaya seorang pakar Ekonomi.

2. “Jika kamu ada satu ringgit, kamu belanja 70 sen.. dan 30 sen lagi kamu simpan. Kamu akan senang. Sebaliknya jika kamu ada satu ringgit. Kamu belanja 1.30 sen, maknanya kamu sengsara sepanjang hayat”

3. Begitulah Bajet ‘Santa Claus’ yang diumumkan kemarin. Bagi sana ikan, bagi sini ikan. Dalam sungai, tasik dan lautan ada ikan, tapi rakyat tidak di ditunjukkan bagaimana menangkapnya. Umpan diberi, pancingnya tiada.

Yang ada pancing dan umpan, mereka dan kroninya. Mereka memancing di lautan dalam, Rakyat di suruh memancing ditengah padang.

Sang Kelembai
Nov 7, 2020
Kuala Lumpur.

MR : Dia ingat semua orang bodoh macam dia, dia ingat bajet tu mainbuat-buat. 6000 cadangan diteliti. Dia ingat mesti bajet ada 30 renggek baru cerdik.Ini cara dengki bila parti sendiri ketepi dia dan geng dia

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


4 ulasan:

 1. Sang Kelembai hanya tuggu mangsa valik dari sungai waktu garib

  BalasPadam
 2. Lebih sesuai dinamakan Sang Kedengoi!

  BalasPadam
 3. Komen pandai la...sebelum tu ada tak bagi cadangan/pandangan sebagaimana yang dialu-alukan oleh kerajaan????Kamu pandai satu dan kurang pandai 9...yang satu tu kau pandai komen je!!!!

  BalasPadam
 4. Orang konon cerdik memang akan cakap belanja kena kurang.

  Orang lagi cerdik akan belanja lebih supaya ekononi berkembang dan wang mengalir.

  BalasPadam