Header Ads

ads header

Flash News

Komuniti Harapan Malaysia (KHM) adalah JASA versi PH -- Ramai kena kencing dalam isu bajet JASA

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim berharap Menteri Kewangan, Tengku Zafrul Abdul Aziz membatalkan peruntukan Belanjawan 2021 bagi penubuhan semula Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) dan Penggerak Komuniti Tempatan (PeKT).

Anggota parlimen Port Dickson itu berkata demikian dalam sesi perbahasannya bagi Rang Undang-Undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 dalam Dewan Rakyat hari ini.

“(Peruntukan Jasa) yang dimasukkan dan peruntukan KPKT 8.6 juta ini, saya sebenarnya simpati dengan menteri kewangan kerana dia bukan orang politik jadi dia letakkan saja.

“Saya nak beritahu menteri kewangan bila jadi macam ini, yang kena jawab menteri kewangan. Jadi sebagai sahabat yang simpati, batalkan sajalah,” katanya.

Hebatkan Anwar menyerang JASA.
Sebenarnya itu lakonan. Mereka (PH) tipu rakyat kononnya JASA makan duit rakyat tapi mereka tukar nama JASA dengan nama baharu buat perkara yang sama dengan BN/UMNO dulu buat.

Mereka semuanya sama aje.

Sebenarnya PH nak kencing rakyat KHM adalah JASA versi PH

Kita setuju Kerajaan PH telah memansuhkan JASA. Tapi tahukan JASA dijenamakan semuala dengan nama KHM. Perkara ini sama dengan perjanamaan semula PERMATA yang Khalid Samad berucap hari membodohkan penyokong PH dan rakyat kononnya kenapa tak wujudkan semula PERMATA?

Permata dijenamakans semula pada versi PH dengan nama GENIUS. PH mana tahu berfikir dia orang hanya copy dan paste aje...


Pada 15 Sepetmber 2019, Menteri Komunikasi Dan Multimedia Gobind Singh Deo mahu Komuniti Harapan Malaysia (KHM) memainkan peranan sebagai penyampai maklumat kerajaan pada masa sama mengimarahkan semangat perpaduan dalam kalangan rakyat Malaysia.

Beliau berkata setakat 23 Ogos 2019 1,430 KHM ditubuhkan di seluruh negara dan daripada jumlah itu 184 ditubuhkan di Sarawak.

Anggapnya berapa peruntukkan KHM?
RM100 juta... lebih hebat daripada JASA
Betul atau tidak tuan-tuan boleh cari sendiri
Saya buat anggaran aje.

Maklumat ini saya berikan supaya anda semua pembaca tidak dibodohkan lakonan PH termasuk Anwar Ibrahim yang menyerang JASA.

Nasir Ramlee
nasirramlee@gmail.com
https://www.facebook.com/nasirramlee89


MR : Itu biasa, PH dia hentam orang lain sedang dia sendiri buat. Banyak isu. Kalau lompat parti keluar PH salah kalau masuk PH betul. PH betul orang lain semua tak betul dan jahat
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


3 ulasan:

 1. PH pembangkang yg tiada simpati pd rakyat

  BalasPadam
 2. Ada bukti ke? 1987 tu PH dah wujud ke blum?

  BalasPadam
  Balasan
  1. 1987 tu masa bawah PEMERINTAHAN BN...ditukar ke KHM masa PAKATAN HARAPAN berkuasa..

   Padam