Header Ads

ads header

Flash News

PH jarah wang Petronas punca defisit besar tahun 2021


Bekas perdana menteri Najib Razak mendakwa defisit Belanjawan 2021 yang besar adalah disebabkan RM54 bilion milik Petronas yang dijarah oleh kerajaan Pakatan Harapan pada 2019.

Menurutnya, kerajaan PH ketika itu terpaksa menanggung kekurangan hasil yang dihadapi negara selepas menggantikan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dengan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST).

Kenyataan itu bagaimanapun menimbulkan kekecohan apabila RSN Rayer (PH-Jelutong) mendakwa Najib mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan di dalam Dewan dan macam biasa PH-Jelutong mengganggu ucapan Najib sehingga ditegur speaker.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


5 ulasan:

 1. Hak Kalate n Tganu dijarah zaman BN

  BalasPadam
 2. tak bermaruah sasaorg itu jika mendengar kata2 perasuah ulung didunia ini...

  BalasPadam
 3. tak bermaruah sasaorg itu jika mendengar kata2 perasuah ulung didunia ini...

  BalasPadam
 4. ibarat monyet dapat sekuntum bunga atau bagai suruh tikus baiki labu atau terlepas dari mulut biawak ke mulut buaya atau .....

  BalasPadam
 5. Sebab itu madey dapat pakai kereta bently dan nuar pakai jaguar, habis duit rakyat mereka sapu. Rakyat cuma dapat rm30 waktu ph.

  BalasPadam