Header Ads

ads header

Flash News

Surat Ku Li bukan agenda BN, kata Annuar


PETALING JAYA:
Surat oleh veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah yang mempersoalkan keabsahan kerajaan Muhyiddin Yassin kepada Speaker Dewan Rakyat tidak akan dibincangkan pada mesyuarat Barisan Nasional (BN) malam ini.

Setiausaha Agung BN Annuar Musa berkata, perbincangan mengenai belanjawan juga bukan agenda, kerana BN sudah memutuskan pendirian.

“Sokongan Barisan kekal,” katanya ringkas.

Ahli politik pembangkang berulang kali mempersoalkan adakah belanjawan itu akan diluluskan Dewan Rakyat Khamis ini dalam menghadapi 28 usul undi tidak percaya terhadap perdana menteri Muhyiddin dibentangkan.

Tengku Razaleigh atau Ku Li berkata beliau tidak akan menghadiri perbahasan belanjawan ketika keabsahan kerajaan dipersoalkan, dan menolak pendirian Speaker Dewan Rakyat Azhar Azizan Harun, usul yang dibawanya berbentuk “persendirian”.

Pada September, Razaleigh menulis surat kepada Azhar untuk meminta jaminan usul undi tidak percaya akan dibangkitkan pada persidangan Dewan Rakyat berikutnya.

Azhar menjawab yang dia terikat dengan peraturan Dewan Rakyat dan meminta Razaleigh berunding dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Takiyuddin Hassan “untuk memberi keutamaan kepada usul persendirian”.





Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan