Header Ads

ads header

Flash News

PAS tegas tak akan setongkol dengan DAP dalam kerajaan Baharu Perak


PAS mengambil maklum keputusan Usul Keyakinan Majoriti Ahli Dewan terhadap YAB Menteri Besar Perak yang telah berlangsung di dalam Dewan Undangan Negeri Perak hari ini di mana tiga (3) ADUN PAS menyokongnya selaras dengan pendirian yang dibuat oleh Lajnah Politik PAS Pusat.

Maka selaras dengan keputusan tersebut, PAS Pusat telah membuat ketetapan untuk TIDAK menyertai usaha pembentukan Kerajaan Negeri Perak yang baharu.

Meski pun demikian, PAS akan terus berperanan sebagaimana biasa dalam masyarakat di peringkat Negeri mahupun nasional.

Terima kasih

ISLAM MEMPERKUKUH PERPADUAN

DATO’ TAKIYUDDIN HASSAN
Setiausaha Agung PAS.
Bertarikh: 04 Disember 2020.
 

 
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


5 ulasan:

 1. Suatu parti nasionalis pernah mengkhianati parti Islam yang menjadi sekutunya dan sekarang parti nasionalis yang sama telah mengkhianati parti bumiputera yang menjadi sekutunya.

  Oleh sebab itu terdapat kemungkinan parti nasionalis akan kencing parti Islam untuk kali ke-2 maka parti Islam perlu berhati-hati sekarang bimbang pisang berbuah dua kali atau tangan dipatuk oleh ular yang sama dalam lubang ular yg sama.

  Pengkhianatan telah bermula apabila parti nasionalis menjilat puak kafir harbi yang memusuhi Islam dan umat Islam. Bukankan ini menunjukkan sikap puak munafiqun ???

  BalasPadam
 2. Sudah2 lah, rba dapigs punya Komen, lebih kpd nak memecahbelahkan kesatuan ummah. Jgn terpedaya dgn hasutan mrk ni.

  BalasPadam
 3. UMNO yg biasa hidup dlm istana amat sukar UTK berkawan dan makan setalam dgn rakyat biasa. Demi kemewahan ,yg semua yg dibuat adalah halal walaupun membunuh kawan sendiri.

  BalasPadam
 4. ALLAHUAKBAR bukan saja di PERAK...tetapi seluruh NEGARA bila ada pihak kemeLAYUan yang sanggup MATI BERDIRI HIDUP MELUTUT dengan TOKONG DAPIGS...PAS TETAP ISTIQAMAH dengan PRINSIP PERJUANGAN ISLAM walaupu secara sendirian sebelum semasa dan selepas ini..BILA RASA MALU tiada lagi...sedarlah MALU sebahagian daripada IMAN.

  BalasPadam
 5. WAHAI ARIFF MULUK dan sekutunya yang selalu menuduh dan menghina LEBAI suka bermuka-muka dan jual agama...LIHATLah SIAPA yang bermuka2 @ TALAM DUA MUKA MUNAFIK...mencari TALIAN HAYAT pada PAS...AKHIRNYA S46 PKR dan kini umNO SEMUANYA yang angkat kaki tanpa rasa BERSALAH / MALU

  BalasPadam