Header Ads

ads header

Flash News

Siapa PM yang akan diketengahkan oleh UMNO/BN untuk PRU-15?


Salah satu masalah yang perlu diselesaikan jika BN ingin bertarung bersendirian pada pilihan raya umum akan datang adalah siapa yang akan menjadi calon perdana menteri, kata Presiden MIC SA Vigneswaran.

"Jika kamu akan berperang, kamu memerlukan kapten.

"Wajah siapa yang akan menghiasi poster untuk BN? Ini perlu diselesaikan. Kita tidak boleh bertanding pilihan raya dengan bendera tanpa kapten,” katanya kepada Malaysiakini hari ini.

Vigneswaran berkata, ini adalah antara persoalan yang akan diajukan oleh perwakilan pada perhimpunan agung tahunan MIC pada 3 April.

"Perwakilan parti ingin tahu apa pendirian kita, dan jika (kita mahu kekal) bersama BN, siapa yang akan menjadi perdana menteri berikutnya? Ini adalah soalan yang mesti dijawab," tambahnya.

Vigneswaran mengulas kenyataan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi, yang mengatakan bahawa dia akan memimpin BN, yang kini menyokong pemerintah Perikatan Nasional, dalam usaha solo untuk merampas kuasa pada pilihan raya umum akan datang.

Menurut presiden MIC itu, partinya dijangka bertanding di bawah logo BN pada pilihan raya umum akan datang tetapi menekankan perlunya arah yang jelas.

"Sehingga hari ini, kita akan bertanding di bawah BN... Bagi MIC, kita bersama BN. Tetapi BN a mesti mempunyai rancangan yang jelas bagaimana kita akan menghadapi pilihan raya," tambahnya.


MR : UMNO mana ada calon semua pemimpin mereka bekas perompak wang rakyat

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan