Header Ads

ads header

Flash News

UMNO mesti selamat daripada ‘Kluster Bermasalah’ – Tun Faisal


KEPIMPINAN UMNO yang diterajui Presiden, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dianggap sebagai ‘Kluster Bermasalah’ dan perlu ditukar dengan segera.

Tanggapan itu diberikan kepada kepimpinan UMNO yang turut disifatkan sekumpulan pihak menentang mereka juga sebagai satu ‘kartel’

Justeru, UMNO dikatakan perlu diselamatkan menerusi pemilihan yang digesa untuk diadakan dengan segera supaya kepimpinan baharu ditampilkan.

Gesaan itu dibuat selepas rakaman audio perbualan mirip Ahmad Zahid dan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, tular dalam media sosial dan aplikasi WhatsApp.

Demikian tegas Timbalan Ketua UMNO Bahagian Putrajaya, Datuk Tun Faisal Ismail Aziz, dalam satu kenyataan hari ini yang turut menyatakan sokongan kepada cadangan bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin Abu Bakar.

Katanya, pemilihan mesti diadakan dengan segera bagi menyelamatkan UMNO dan peranan itu mesti dilakukan oleh pihak yang masih sayangkan parti Melayu terbesar itu.

“Kenyataan YB KJ (Khairy Jamaluddin) saya sokong sepenuhnya.

“Walaupun saya tidak dapat bertanding kerana keputusan Lembaga Disiplin dibuat tanpa pembuktian dan fakta, serta pengesahan Mesyuarat MKT (Majlis Kerja Tertinggi) dibuat secara melanggar peraturan dan prosedur.

“Tidak mengapa saya terkorban, yang penting UMNO perlu diperkasa semula dan tidak diheret sama ke dalam masalah individu-individu tertentu,” katanya.

Malah, Tun Faisal juga dilihat berterusan mendakwa rakaman audio perbualan antara Ahmad Zahid dan Anwar seolah-olah tulen dan Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berbohong ketika Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2020 lalu.

“DS Zahid (Ahmad Zahid) berbohong dan mengelirukan Perwakilan PAU 2020.

“Sebelum ini DS Zahid telah didapati terlibat memberi sokongan kepada Anwar Ibrahim melalui sepucuk surat sokongan.

“Kali ini, tular pula audio yang memberi gambaran wujud hubungan Zahid-Anwar serta naratif, jurucakap PAU2020 dan keputusan MKT telah diatur sebegitu rupa,” selarnya.

Terdahulu, Suara Merdeka melaporkan bekas Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) itu menggesa Ahmad Zahid menafikan dakwaan rakaman audio perbualan itu adalah dirinya.

Katanya, tindakan itu bertujuan untuk menghentikan polemik dan perbuatan tuduh menuduh melibatkan Ketua Pembangkang yang juga musuh UMNO sejak 1997. – SM

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

  1. Kita nak umno dan orang Melayu selamat, nak Malaysia dipimpin oleh orang Islam dan Melayu. Retorik pemimpin umno ada berkata..... pemimpin datang dan pergi...tapi cakap tak serupa bikin, tak mau pegi2. Rakyat dah bijak dan
    kita nak kluster mahkamah dan lain2 yang korup pergi...itu saje, susah sangat ke...

    BalasPadam