Header Ads

ads header

Flash News

Bantuan mencurah isyarat rakyat tidak percaya pemerintah "kata bodoh" A Kadir Jasin


Bekas Wartawan, Datuk A. Kadir Jasin berpendapat kutipan yang banyak diterima oleh Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda Malaysia) bagi membantu mahasiswa yang tersadai bukti orang ramai sudah tidak mempercayai kerajaan.

Menurutnya, sumbangan sebanyak RM51,145.92 hasil pendanan orang ramai hanya dalam tempoh tiga jam untuk membantu mahasiswa terbabit menggambarkan kemurahan hati rakyat di negara ini.

Habis semasa menentang ICERD, sumbangan rakyat kepada PAS lebih daripada RM2 juta rakyat semasa itu tak percaya kerajaan PH?

Mengulas lanjut, Kadir mengucapkan tahniah kepada MUDA atas kepekaan dan inisiatif mengadakan kutipan tersebut.

Tak perlu MUDA Ustaz Ebit pun menderma untuk bantu pelajar. Rasanya Ustaz Ebit lebih peka dan inisiatif daripada parti MUDA, walaupun ustaz Ebit hanya seorang individu.

MR :  Rakyat Malaysia ni murah, tak payah parti Muda atau Kadir kutip Bangla yang di orang tak kenal mata hidung pun rakyat Malaysia derma> tak payah jadi isu sumbangan sebagai hujah... nampak bodoh sangat    


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


3 ulasan:

 1. Lagi bodoh bila NGO pro kerajaan senyap tak buat ape2.. bodoh tersangat bila ade kuasa tapi dok diam.. sampaikan pihak yg tak duduk kerajaan nampak semua kelemahan tu dan membantu.. rakyat malaysia memang pemurah jika diminta.. sayangnya kerajaan dan pihak pro kerajaan yg bodoh amat nak memulakan langkah.. bila pihak lain buat terus tak puas hati.. bukannya nak membantu.. ni lagi nampak tersangat bodohnya..

  BalasPadam
 2. Hujah kena nampak bodoh jika sokong PH. 22 bulan PH jadi kerajaan, banyak peruntukan untuk rakyat ditarik balik agar dilihat Malaysia memang teruk dan jatuh miskin kerana kesilapan kerajaan lalu. Tujuannya agar 2 tahun sebelum PRU, PH akan beri balik peruntukan mencurah-curah kepada rakyat agar dilihat prihatin.Inilah kebodohan yang tinggi nilainya.
  Apabila PM MY menyediakan jutaan peruntukan kepada rakyat, PH jadi gelisah dan celaru kerana terbongkar kencing mereka. Tahniah PM MY.

  BalasPadam
 3. Jika tugas kerajaan sekadar kencingkan rakyat macam ph, maka tersangatlah bodoh jikalau rakyat atau sesiapa yang masih menyokongnya, termasuklah si kadir pun sama bodoh berlapis lapis kerana membuat analogi yang tidak relevan

  BalasPadam