Header Ads

ads header

Flash News

Penolakan Halus, "Play Victim" Dan "Blame Game"


Mainan halus puak Amanah utk menolak DSAI. Mereka tak peduli dgn konsensus PH yg hanya mencalonkan DSAI sbgai calon PM.

Mereka terus SENGAJA menyinggung dan PROVOKE penyokong2 PH pro DSAI terutama PKR dengan menyiarkan pendapat sebegini. Perlu ke? Biarlah penulis tu bagi pendapat di FB wall dia, itu hak dia bersuara. Tapi kenapa dijadikan "BERITA" bagi media yg cenderung ke Oren dan Page Oren? Utk apa share benda mcmni di Page Amanah?

Hati2 tuan2. Perhatikan shj game ni. Kalau anda "retaliate" dgn maki hamun, nanti depa mainkan persepsi yg PKR lah kaki serang Amanah. PKR lah nanti dituduh jahat dan memulakannya. Bab depa jolok sarang tebuan depa tak cerita.

So tuan2, Penyokong PH Pro DSAI kita kena "work smart" mulai skrg. Dokumenkan semua provokasi mereka buat. SIMPAN rekod. Kita "TROLL" SAHAJA apa depa buat, ketawakan, perli shj. JANGAN bantai dengan maki hamun. Approach tu salah. Depa dapat mileage, kita dipersalah. So, tolong STOP benda mcmtu.

Saya dok perhatikan depa main "PLAY VICTIM" and "BLAME GAME". Depa terus-terusan serang DSAI samada secara nyata atau secara halus. Selepas tu depa "put the blame" pada PKR dan pura2 tanya kenapa penyokong2 PKR serang Amanah? Kita sabar, bertahan je lah.

Samada DSAI berjaya tumbangkan TSMY dan KERAMITA PN pada 17 Disember ni atau kita semua kena move forward utk PRU15. Abaikan puak2 Oren Masam yg taknak muafakat. Biaq depa pi peluk SETAN Tua. Hanya yg masih mahu bermuafakat, kita persilakan ikut serta gerakerja PKR, DAP dan Warisan.

Wallahualam.

- Zus Din
30 November 2020
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan