Header Ads

ads header

Flash News

Harapan, dah menang jadilah sebar maklumat fitnah


1. Hari ini keratan akhbar ini disebarkan dengan tuduhan bahawa PAS pernah percaya bahawa tiada salah laku didalam 1MDB.

2. Untuk pengetahuan, apabila timbul isu 1MDB PAS mengambil sikap berhati hati dalam menyatakan pendirian. Selaras dengan budaya politik matang dan sejahtera yang mana salah satu teras BPMS iaitu "politik benar bukan persepsi", PAS telah bertemu dengan Arul Kanda CEO 1MDB untuk mendapatkan maklumat lanjut.

3. Pertemuan ini diadakan di Hotel De Palma Ampang dan rombongan PAS diketuai oleh YB Dato Tuan Ibrahim Tuan Man. Turut serta adalah beberapa tokoh korporat, pakar ekonomi dan statistik.

4. Hasil dari pembentangan Arul Kanda dan selepas sesi soal jawab, PAS faham dan berpuashati mengenai plan rasionalisasi hutang 1MDB yang diusahakan oleh Arul Kanda dan pasukannya bermula beliau mengambil alih syarikat.

5. Adapun mengenai keputusan perniagaan oleh kepimpinan 1MDB terdahulu, serta DANA RM 2.6BILLION yang masuk kedalam akaun peribadi mantan Perdana Menteri, PAS berpendapat hendaklah disiasat menerusi penubuhan Suruhanjaya Diraja.

6. Jelaslah pendirian PAS konsisten selama ini terhadap 1MDB iaitu menuntut penubuhan Suruhanjaya Diraja. Marilah kita memperbetulkan persepsi terhadap PAS dalam isu 1MDB.

Nurul Islam Mohamed Yusoff
Gombak, Selangor.


......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
https://telegram.me/mindarakyat
https://www.facebook.com/Mindarakyat

2 ulasan: