Header Ads

ads header

Flash News

Mahathir Menteri Pelajaran Menyanggahi Manifesto Harapan


Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini menamakan dirinya sebagai menteri pelajaran. Dalam menifesto PH, sebelum ini ada menyebut dalam Kuasa PM bahawa Perdana Menteri tidak boleh memegang jawatan menteri kepada Kementerian lain. Apa muslihat Mahathir.. kita lihat dramanya nanti.

Beliau juga menamakan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail diberikan portfolio hal ehwal wanita dan kebajikan.

"Kami akan cuba mendapatkan 13 menteri mengangkat sumpah pada Isnin (21 Mei) jika Istana berkenan," kata ahathir pada sidang akhbar selepas mesyuarat majlis presiden Pakatan Harapan di Yayasan Selangor, Petaling Jaya.

Pada 12 Mei lalu, Mahathir mengumumkan pelantikan tiga jawatan kementerian yang paling kanan.

Mereka ialah Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng sebagai menteri kewangan, Presiden AMANAH Mohamad Sabu diberi tanggungjawab sebagai menteri pertahanan, manakala Tan Sri Muhyiddin Yassin bertanggungjawab untuk Kementerian Dalam Negeri.SemutApi @ FireAnt
http://semutapi-fireants.blogspot.com/


......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
https://telegram.me/mindarakyat
https://www.facebook.com/Mindarakyat

4 ulasan:

 1. Sudah 10 hari tubuh kerajaan, masih difaraidkan jawatan semua kepada PM dan TPM, yang lain masih melanggut macam cerita P. Ramlee...Badan dan Nyawa bahagi harta....kau satu aku satu....kau tipu....aku tipu.

  BalasPadam
 2. RATA RATA turun anak tangga

  dulu ditkator sekarang dedikasi

  dulu ultra malaise sekarang ultra man

  disangka selangkah nak sampai rupa-rupanya berlangkah-langkah

  disangka mendaki tapi sebenarnya turun

  hanya pak Mat Pan yang benar2 naik.

  BalasPadam
 3. tak apa tun taik buat hal, tujuannya spya lain2 parti komponen melayu akn berontak dan memulau PH. dgn secara automatik parti dapig aje yg tggal bersama dgn tun taik maka senang la dapig perintah msia.

  BalasPadam
 4. tm kau lah idola ku.. keh34x..cam siot..

  BalasPadam