Header Ads

ads header

Flash News

Adun pembangkang Kelantan diberi peruntukan


 KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan juga akan memberi peruntukan kepada wakil rakyat pembangkang bagi memastikan kebajikan rakyat di kawasan masing-masing dijaga.

Timbalan Menteri Besar, Dato' Mohd Amar Nik Abdullah berkata, secara dasarnya kerajaan negeri setuju melaksanakan hasrat tersebut.

Namun katanya, beliau belum dapat memberi penjelasan jumlah yang akan diberikan kepada lapan Adun Barisan Nasional (BN).

"Kita setuju untuk beri, bahkan kita sudah bincang dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dua minggu lalu, cuma tidak diisytiharkan lagi. Exco sudah putuskan mengenainya.

"Kita akan bagi peruntukan kerajaan negeri kepada wakil rakyat pembangkang di Kelantan, cuma jumlahnya kita sedang dibincang," katanya.

Beliau ditemui pemberita pada Majlis Hari Raya Yayasan Islam Kelantan (Yik) di Nilam Puri hari ini.

Mohd Amar juga berkata, pelbagai cadangan diutarakan antaranya bagi peruntukan sama rata dan kurang sedikit daripada peruntukan yang diberikan kepada wakil rakyat kerajaan iaitu RM100,000 setahun.


MR : Sebaik-baik peruntukkan yang sama dengan Adun PAS....


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

  1. bagi saja.. tu utk rakyat jgk.. yang dapat pun jgn dok kedekut plk..tu utk rakyat, bkn utk adun..adun tu pemegang amanah saja..

    BalasPadam