Header Ads

ads header

Flash News

Calon speaker PKR tarik diri, ditekan DAP & PAN


Dengan lafaz bismillah...

saya dengan ini menarik diri dari pencalonan sebagi Tuan Yang Dipertua Dewan Negeri Perak  pagi  ini.Saya menerima amanah parti untuk menjadi calon pada hari akhir sebelum pencalonan ditutup iaitu ada 26/6/2018 jam 4 petang.

Ini kerana dap turut menghantar nama dan menamakan dato ngeh sebagai calon mewakili dap.pelbagai hujah diberikan kepada dap untuk memberikan laluan kepada keadilan memandangkan exco kerajaan negeri telah dimiliki oleh dap sebanyak 5 posisi.pelbagai hujah dinyatakan, dibawa untuk kewarasan pemimpin dap tapi malangnya mereka berkeras sehingga malam semalam.

sehinggalah saya diminta menarik diri dari pencalonan ini maka dengan berat hati saya penuhi. Bukan kerana saya takut dan tunduk kepada dap tetapi kerana saya tidak mahu mensia-siakan kerajaan rakyat yang terbentuk ini dan janganlah hanya kerana sikap tamak haloba kita dalam kedudukan, kuasa dan nama rakyat menjadi mangsa.

○Terlalu panjang kronologi yang nak saya tuliskan bagaimana Presiden parti telah mengeluarkan surat memaklumkan kepada semua Pengerusi parti di Perak untuk memberikan ruang buat keadilan namun yang angkuh tetap angkuh.

○Bagaimana saya menerima tekanan dari DsNizar yang menyuruh saya menarik diri dari pencalonan dan menyatakan sokongn kepada dato ngeh.

○Bagaimana rombongan dap yg diketuai nga mendesak dan memberi tekanan kepada DSAI di hospital agar dsai bersetuju dap diberi tempat ini dan memaksa saya menarik diri.

○dan kemuncaknya malam ini di kediaman MB, pertemuan MB bersama adun dihadiri oleh dato ngeh tanpa diundang.biar apa sahaja hujah yang diberikan, dap tetap mahukan posisi ini diberikan kepada mereka dengan alasan saya terlalu muda untuk ke posisi ini dan menggunakan alasan bahawa saya kurang mahir berbahasa inggeris (kurang mahir bukan bermaksud tidak mahir,kelemahan kecil yang saya akui sedang saya perbaiki.) Di akhirnya amanah menyatakan sokongan dan memperolehi kedudukan sebagai timbalan speaker.

Setelah bercakap dengan YAB MB dan memikirkan tentang rakyat yang menjadi tuan dalam kerajaan ini,saya dengan berat hati bersetuju untuk menarik diri.

Saya mungkin bukan ahli politik tua yang hebat dalam politik kononnya tetapi saya pemimpin muda yang diajar untuk tidak rakus dan mementingkan diri sendiri. Saya terima ini sebagai suatu proses untuk perjalanan politik saya dan bersyukur untuk menyatakan bahawa saya telah melepasinya.kini saya lebih kenal dengan siapa saya berkawan dan lawan.

Terima kasih kepada keluarga dan kepimpinan parti yang menyokong saya dan maaf atas keputusan yang telah saya buat.saya yakin dimasa mendatang segala yang berlaku ini akan dihitung oleh Allah swt.

Siti Aishah Shaik Ismail


MR : Yang hebatnya Parti AMANAHlah dia ni rasa dia macam DAP juga. Kalau DAP dapat dia rasa dia juga dapat dan berbangga....


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

7 ulasan:

 1. amanah? tu anjing belaan dap penjilat utama..kalau dah tahu dap tu bapak setan buat apa kamu ikut lagi?

  BalasPadam
 2. Kesimpulan:

  1. Lelaki kaki buli?

  2. Perebutan jawatan?

  3. Diskriminasi gender?

  4. Diskriminasi ras?

  5. Ujud spesis enau dalam belukar

  6. Wanita sememangnya lemah dan mudah mengalah?

  BalasPadam
 3. Kenapa perlu mahir bahada inggeris, sedang dalam dewan guna bahasa melayu.. Yang sepatutnya, kena menjadi syarat utk jadi wakil rakyat eajib fasih bahasa melayu, supaya tidak ada aladan salah faham..

  BalasPadam
 4. Harap umno dan pas bekerjasama utk menangkan seorang calon speaker Muslim dengan sokongan 2 lagi adun ph (bekas umno yg lompat). Pas + umno + 2 = 3 + 25 + 2 = 30 undi dari 59 keseluruhan adun.

  BalasPadam
 5. Wahau Orang Melayu ,

  Ekonomi Malaysia akan jatuh.

  Saham seluruh dunia akan jatuh terutama sekali U.S.

  Jangka : September 2018. (Ingat crash Freddie May September 2008 , crash Soros September 1998 )

  Sebab : crytocurrency mengatasi U.S. dollars. Pelabur keluarkan dana daripada saham , masuk ke dalam cryptocurrency.

  Bila ekonomi jatuh. Ramai orang akan hilang pekerjaan. Harga rumah menjunam. Pelaburan rugi.
  Bisnes pun rugi. Matawang jatuh. Hutang semakin meningkat.

  Rusuhan akan berlaku.

  Yang ada parang sila sediakan parang. Asahkan parang. Tang ada keris sila asahkan keris. Yang ada senapang sila laraskan senapang. Yang ada mesingan , bomb tangan peluru berpandu siap sedia wahai polis diraja Malaysia dan regimen Askar Melayu di Raja yang bersumpah mempertahankan Raja Melayu.

  Panggilan jihad qital akan berlaku.

  Bersedialah untuk membunuh.


  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
 6. Elakan dari perbalahan kerana itu yg diinginkan oleh musuh islam mudah mereka mengunakan segala kuasa yg ada.

  BalasPadam