Header Ads

ads header

Flash News

Terima kasih Dr Mahathir - Nik Abduh


KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kerana mengotakan janji untuk memberi royalti petroleum kepada Kelantan.

Nik Abduh berkata perkara itu berada di luar jangkaannya memandangkan kerajaan negeri itu dinafikan hak sejak sekian lama.

“Saya pernah berjumpa dengan Tun Abdullah (Ahmad Badawi) dan Yang Berhormat dari Pekan (Datuk Seri Najib Razak) dan mereka masih bersetuju bahawa Kelantan tidak ada hak ke atas royalti yang diperjuangkan oleh PAS.

“Agak susah untuk dua perdana menteri membuka kunci besar yang dikunci oleh YB Langkawi (Dr Mahathir). Tetapi takdir Allah bahawa​​​​​​ kunci yang begitu kukuh itu akhirnya Allah hantar YB Langkawi semula untuk membukanya. Itu takdir yang tak mampu saya fikirkan sebelum ini.

“Oleh itu, saya nak ucap terima kasih kepada YB Langkawi,” katanya dalam perbahasan usul Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia ke-11 pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Beliau turut mengakui pernah bersifat pesimis terhadap Dr Mahathir serta janji yang dibuat dalam manifesto Pakatan Harapan (PH) dalam pilihan raya lalu untuk memberi royalti petroleum sebanyak 20 peratus kepada negeri pengeluar minyak di negara ini.

Nik Abduh yang juga Ahli Jawatankuasa PAS Pusat berkata kesungguhan yang ditunjukkan oleh Dr Mahathir itu dipuji berikutan Kelantan tidak menerima royalti minyak sebaliknya menerima wang ehsan sejak 2010. - BERNAMA


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. Dan bakal pengguna MRT 2 harus berterima kasih terhadap PM-7 atas menurut LGE, dengan adanya cadangan dari PM maka MRT2 diserahkan kepada Gamuda tanpa melalui tender terbuka antarabangsa.

    **Lok Lak punya Pakistun Harapan.

    BalasPadam