Header Ads

ads header

Flash News

Kempen Rafizi guna pembesar suara, penyokong Azmin lapor JPP


KOTA SAMARAHAN, 10 Nov — Satu laporan rasmi telah dibuat untuk perhatian Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) berikutan penggunaan pembesar suara semasa proses pemilihan PKR Sarawak Cabang Kota Samarahan.

Seorang calon Majlis Pimpinan Pusat (MPP) Datuk Mansor Othman berkata beliau difahamkan laporan rasmi telah dibuat berkenaan penggunaan pembesar suara oleh penyokong calon Timbalan Presiden Rafizi Ramli.

“Saya difahamkan laporan telah dibuat untuk tindakan JPP PKR. Kita nampak tadi pun penggunan pembesar suara itu mengakibatkan berlaku sedikit pertelingkahan antara anggota kedua-dua kem.

“Setakat pengalaman saya ke beberapa negeri sepanjang pemilihan rasanya kalau tak salah tidak ada pembesar suara digunakan. Bagaimanapun saya tekankan di sini situasi di Sarawak khususnya di Kota Samarahan ini masih terkawal, masih lebih baik berbanding beberapa kejadian tidak diingini berlaku di lokasi serta negeri lain sebelum ini,” katanya yang juga Pengerusi PKR Pulau Pinang.

Beliau yang berada dalam pasukan calon Timbalan Presiden Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata demikian kepada pemberita selepas meninjau perjalanan pemilihan PKR Sarawak Cabang Kota Samarahan di Dewan Institut Latihan Perindustrian (ILP) Kota Samarahan di sini hari ini.

Bernama difahamkan calon Ketua Cabang Kota Samarahan Jemree Sabli telah memaklumkan penggunaan pembesar suara itu kepada Ketua Pengawas Pusat Mengundi pagi tadi.

Tinjauan mendapati pembesar suara tersebut digunakan dalam satu daripada tiga khemah pasukan Rafizi di depan luar pagar ILP Kota Samarahan sejak awal pagi (kira-kira 8.30 pagi).

Selain digunakan untuk menyiarkan lagu, pembesar suara itu juga menjadi alat komunikasi meminta anggota PKR datang untuk mengundi Rafizi.

Penggunaan pembesar suara itu mengundang rasa tidak puas hati dalam pasukan Mohamed Azmin menyaksikan berlaku pertikaman lidah antara penyokong kedua-dua seteru itu namun tiada perkara tidak diingini berlaku. — BernamaMR :  ............


Iklan Teks (hanya RM20 sebulan):
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 BERMINAT MENCARI pendapatan tambahan dan ingin menggunakan simkad terbaru?Boleh layari onlinekerjaya.com/9867 untuk maklumat lanjut

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. cina dan india senyum tengok orang melayu berpolitic

    BalasPadam