Header Ads

ads header

Flash News

PAS seru waspada, enam konvensyen masih anti Islam


KUALA LUMPUR, 25 Nov — PAS mendakwa kerajaan akan menggunakan cara lain untuk meratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD).

Ketua penerangannya berkata ini kerana kerajaan masih boleh menandatangani enam baki konvensyen lain yang disifatkannya sebagai anti Islam.

“Saya curiga dengan kenyataan JPM (Jabatan Perdana Menteri),” kata Nasrudin Hassan ketika berucap di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

“Macam mana dengan tuntutan enam konvensyen lain? Mereka masih tidak menyatakan sama akan ratifikasi atau tidak, saya tidak mahu mereka memanipulasikannya.”

Sehubungan itu, bekas wakil rakyat Temerloh menggesa orang ramai supaya tetap hadir pada himpunan 8 Disember ini.

PAS dan Umno akan bersama dalam himpunan yang dijadualkan di Dataran Merdeka itu bagi menentang ICERD, walaupun kerajaan sudah menyatakan mereka menolaknya.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. Wahai umat Islam, marilah kita semua bersatu padu menentang ICERD yang dipromosi oleh sebilangan pemimpin KERAjaan dan puak munafik liberal dan puak kafir harbi kerana perjuangan kita belum tamat lagi selagi pemimpin-pemimpin lidah biawak berdolak dalih untuk meneruskan ratifikasi ICERD.

    Teruskan perjuangan kita untuk menjamin masa hadapan agama Islam dan hak umat Islam termasuk hak kaum Melayu Islam dan keturunan kita yang sedang diancam oleh puak munafik Melayu liberal dan puak kafir harbi biaDAP.

    BalasPadam