Header Ads

ads header

Flash News

Himpunan bantah Icerd hanya untuk kepentingan politik


Perhimpunan kesyukuran bagi membantah Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd) pada Sabtu ini hanya untuk kepentingan politik pihak tertentu, kata Ahmad Awang.

Penasihat Umum Parti Amanah Negara (Amanah) itu berkata, tiada keperluan bagi mengadakan perhimpunan itu memandangkan kerajaan sudah menolak untuk meratifikasi Icerd.

"Icerd tidak berbangkit lagi, sebab perdana menteri sudah kata tidak akan melaksanakannya. Ia juga tidak perlu dibawa ke parlimen.

"Apa yang saya faham, walaupun saya bukan anggota parlimen... parlimen ini untuk kita adakan akta, kalau benda tak nak buat kenapa hendak bawa ke parlimen?

"Jadi kita melihat ia (perhimpunan) semata-mata kerana kepentingan politik," katanya ketika ditemui di Gombak, hari ini.

Ahmad sebelum itu menghadiri forum solidariti al-Quds dan majis menandatangani dan penyataan "sumpah al-Quds" di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Majlis disempurnakan Setiausaha Agung Amanah, Mohd Anuar Tahir. Hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Al-Quds Malaysia, Dr Sharif Abu Shammaiah.

Semalam, penganjur program himpunan bantah Icerd mengesahkan bekas perdana menteri, Najib Razak akan hadir ke program itu Sabtu ini.

Perkara itu disahkan pengarah program himpunan itu, Kamaruzaman Mohamad yang turut mengalu-alukan kehadiran Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dr Mujahid Yusof dan Presiden PKR, Anwar Ibrahim ke himpunan itu bagi "mendengar suara rakyat".

Kamaruzaman juga turut mengesahkan bahawa 12,000 individu membabitkan anggota Jabatan Unit Amal PAS akan dikerahkan bagi mengawal keselamatan pada perhimpunan itu nanti.

Sementara itu, Mohd Anuar yang juga timbalan menteri kerjaraya menyatakan sokongan penuh terhadap sebarang usaha untuk membebaskan Baitulmaqdis daripada penaklukkan penjajah.

Katanya, semua pihak perlu memainkan peranan masing-masing termasuk memboikot produk yang dikeluarkan rejim Zionis.


MR :  Semua perhimpunan sebelum ini termasuk BERSIH adalah untuk politik. Ahmad Aweang pun keliru politik dan Islam. Ini liberal punya idea nak pisahkan politik dengan Islam.


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Sistem Mudah Untuk Anda Menjana Pendapatan Online Secara Sambilan
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

 1. Kalau dulu tak akan ubah warna hijau

  Tetiba ubah pendirian pada warna oren

  Ini menunjukkan berubah dan diubah adalah lumrah

  Makanya dalam konteks ICErd, bila-bila masa saja U-Turn akan berubah atau terpaksa mengubah.

  **dulu U-turn di keci tapi sekarang di jiji, aha sekedip baju oren mengubah pendirian.

  BalasPadam
 2. Dulu ilmu dimanafaati sekarang ilmu dikhianati.

  BalasPadam