Header Ads

ads header

Flash News

Ini permainan Tun Mahathir?


SHAH ALAM - Umno mendakwa keberanian Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mendesak menteri lain meletakkan jawatan sebagai sebahagian permainan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ketua Umno Bahagian Batu Pahat, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi berkata, seorang menteri mendesak menteri lain meletakkan jawatan sememangnya pelik.

"Apabila menteri suruh menteri letak jawatan, mesti Syed Sadiq perasan dia lebih hebat dan berprestasi tinggi berbanding P.Waytha Moorthy (Menteri di Jabatan Perdana Menteri).

"Ini memang pelik sikit, apatah lagi Syed Saddiq daripada Bersatu suruh menteri daripada Hindraf (Badan Bertindak Hak Asasi Hindu) letak jawatan," katanya dalam status terkini di Facebook, semalam.

Sebelum ini, Armada menghantar memorandum mendesak Waytha Moorthy meletakkan jawatan susulan kegagalan menteri yang memegang portfolio perpaduan itu meredakan ketegangan kaum dalam insiden kekecohan di Kuil Sri Maha Mariamman, Seafield.

Mengulas lanjut, Mohd Puad mendakwa Syed Saddiq dan wartawan veteran, A.Kadir Jasin yang turut membuat desakan sama mendapat lampu hijau daripada Dr Mahathir.

"Kalau menteri suruh menteri letak jawatan itu bermakna dia menuduh Perdana Menteri tidak pandai kerana melantik orang yang tidak pandai dan 'half past six' sebagai menteri.

"Apakah ini game Tun M yang suruh Syed Sadiq supaya desak Waytha Moorthy letak jawatan?

"Lagi pun A Kadir Jasin juga mahu Waytha letak jawatan. Sebab itu Syed Saddiq kata dia tidak takut dikenakan tindakan atas desakannya itu. Pasti dia dapat lampu hijau daripada Tun M," katanya.

Tambahnya, "Mungkin Waytha Moorthy kata, kenapa dia sahaja dipersalahkan? Pada beliau polis yang salah. Oleh kerana polis di bawah Tan Sri Muhyiddin Yassin (Menteri Dalam Negeri), apakah Waytha Moorthy berani mendesak supaya Muhyiddin juga letak jawatan? Permainan Tun Mahathir masuk fasa III - tiada siapa yang selamat."

A.Kadir sebelum ini mendesak Waytha Moorthy melepaskan jawatan kerana telah hilang kelayakan menjaga perpaduan nasional.

MR :  Politik Mahathir sangat licik


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan