Header Ads

ads header

Flash News

Sediakan slot keagamaan di pusat pemindahan banjir: Dr Samsuri


KUALA TERENGGANU: Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) disaran menyediakan slot keagamaan kepada mangsa banjir, terutama kanak-kanak jika menetap lama di Pusat Pemindahan Sementara (PPS).

Menteri Besar Terengganu, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berpendapat, pendekatan itu amat sesuai bagi memberi kekuatan moral kepada mangsa yang kini ditimpa ujian dengan bencana banjir.

“Sekiranya mangsa lama menetap di sini, mungkin pengisian (program berbentuk) kerohanian dan keagamaan boleh dilaksanakan, terutama kepada mangsa dan anak-anak untuk memberi mereka kekuatan dalam menghadapi ujian.
“Malah, MPKK boleh mengambil langkah ini sekiranya mangsa berada di PPS lebih daripada sehari,” katanya ketika ditemui selepas melawat PPS Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Gasing, Marang, malam ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Ahmad Samsuri berpuas hati dengan pengurusan bencana di PPS dan mengucapkan terima kasih kepada semua agensi yang terbabit termasuk MPKK yang disifatkannya cemerlang dalam melaksanakan tanggungjawab.

“MPKK adalah nadi kepada orang kampung. Tugas yang dipikul mereka sangat baik dan cemerlang bukan sahaja di Marang, malah di seluruh negeri,” katanya.

Difahamkan, Ahmad Samsuri meluangkan masa melawat tiga PPS yang beroperasi di daerah Marang yang menempatkan lebih 400 mangsa banjir. – Berita Harian

www.indahnyaislam.my
MR :  Agama dan nilai agama mesti diutamakan


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 MENCARI SESIAPA yang berminat niaga di shopee peluang raih pendapatan rm lumayan setiap hari lawati bit.ly/2A86ypP
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

2 ulasan:

  1. Alhamdullillah teruskan kerja yg baik .Maju PAS kurangkan cakap kuatkan kerja.Jempul.

    BalasPadam
  2. Ingat PokerV ingat DompetQQ dot COM

    BalasPadam