Header Ads

ads header

Flash News

Dr M nafi restui penyingkiran MB Perak


Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad menolak dakwaan BN bahawa beliau merestui penyingkiran Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu.

"Tidak ada perkara seperti itu," katanya menjawab soalan media ketika menghadiri sebuah majlis di Putrajaya hari ini.

Mahathir berkata beliau gembira dengan prestasi ditunjukkan Ahmad Faizal.

Mahathir, yang juga pengerusi Pakatan Harapan (PH) berkata, Ahmad Faizal dilihat sebagai tokoh kontroversi kerana ada yang mahu mengambil alih tempatnya sebagai menteri besar Perak.

"(Dia terlibat) dalam kontroversi kerana orang mahu mengambil tempatnya dan orang selalu mencari kontroversi semua orang.

"Malah saya sendiri, ada orang yang mahu menggantikan saya. Ya, itu biasa," katanya tanpa menyatakan sebarang nama.

Pada Khamis lalu, Pengerusi BN Perak, Saarani Mohamad mendakwa komplot untuk menggulingkan Ahmad Faizal berterusan memandangkan ramai anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) BN 'didekati' seorang exco kerajaan negeri.

Menurut Saarani, exco berkenaan mendakwa penyingkiran itu direstui Mahathir.

Pada November tahun lepas, Saarani mendakwa Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Teknologi, Sains dan Alam Sekitar Perak, Aziz Bari adalah dalang komplot menjatuhkan menteri besar.

Akibatnya, Aziz dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) negeri untuk disoal siasat.

Saarani dan lima Adun Umno - Shahrul Zaman Yahya (Rungkup), Sham Mat Sahat (Alor Pongsu), Khairul Shahril Mohamed (Bota), Maslin Sham Razman (Bukit Chandan) dan Dr Jurij Jalaluddin (Lubuk Merbau) turut dipanggil untuk memberikan keterangan mereka.

Dilaporkan bulan lalu lapan bahagian Bersatu di Perak menggesa Ahmad Faizal disingkirkan sebagai pengerusi Bersatu Perak.

Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin kemudian berkata isu kepimpinan Bersatu Perak akan diselesaikan selepas pilihan raya kecil (PRK) Semenyih.MR :  Banyak tercatat, apa yang dinafikan Tun Mahathir itu benar


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan