Header Ads

ads header

Flash News

Fitnah PH tersungkur di Parlimen


BENARLAH kata pepatah, 'sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga'.

Sekian lamanya Pakatan Harapan hanya pandai menabur fitnah dan persepsi, namun apabila diminta untuk mengemukakan bukti dan saksi, mereka pasti kecundang dan tersungkur menyembah bumi.

Terdahulu Ahli Parlimen Damansara, YB Tony Pua (PH-DAP) dengan penuh bangga mendedahkan perincian transaksi dana 1MDB yang masuk ke dalam akaun pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, lengkap dengan angka dan nama penerimanya.

Setelah menekuni pembentangan tersebut, maka bangunlah Ahli Parlimen Pasir Mas, YB Ustaz Fadhli Shaari (PAS) bertanyakan soalan asas yang sangat mudah, “Adakah Damansara bersetuju bahawa PAS tidak pernah menerima dana 1MDB?”

Secara spontan YB Tony Pua menjawab, “Saya tidak ada maklumat”.

Maka tersungkurlah fitnah yang dicanang oleh Pakatan Harapan selama ini, kononnya ada pemimpin PAS telah menerima suapan ‘dedak’ berjumlah RM90 juta daripada dana 1MDB, dan tuduhan itu kekal sebagai fitnah yang tidak berasas, walaupun setelah Pakatan Harapan bergelar Kerajaan pada hari ini.

Terbaharu Ahli Parlimen Johor Bahru, YB Akmal Nasrullah Bin Mohd Nasir (PH-PKR) menyatakan di dalam ucapannya bahawa terdapat laporan berita yang menyebut, ada pemimpin PAS yang telah dibekukan akaunnya dan disita rumah serta keretanya.

Mendengar kenyataan yang tidak berasas tersebut, bangunlah sekalian Ahli Parlimen PAS bertanyakan soalan asas yang sangat mudah, siapakah pemimpin PAS yang dimaksudkan dan di manakah buktinya.

Setelah diasak oleh Ahli-Ahli Parlimen PAS untuk dikemukakan bukti, beliau tetap berdegil sehingga memaksa Speaker untuk membuat arahan agar kenyataan tersebut ditarik balik.

Akhirnya YB Akmal terpaksa akur dan berkata, “Saya tarik balik kenyataan itu”.

Maka tersungkurlah sekali lagi tuduhan yang dicanang oleh Pakatan Harapan selama ini, dan berita itu kekal sebagai fitnah yang tiada bukti dan tiada saksi.

Namun apa yang lebih mendukacitakan, ruang perbahasan yang diberikan kepada Ahli Parlimen PKR itu tidak dimanfaatkan sebaiknya, malah dilihat tersasar dan tidak mendukung aspirasi murni yang terkandung di dalam Titah Yang di-Pertuan Agong.

Tempoh dua jam yang diperuntukkan kepada Ahli Parlimen Johor Bahru itu menyaksikan tiada idea baru dan tiada gagasan baru, jauh sekali untuk menyelesaikan permasalahan rakyat dan anak muda, apatah lagi untuk melaksanakan segala janji pilihan raya.

Jika inilah kualiti perbahasan Ketua AMK PKR di Parlimen, kami anak muda di luar hanya mampu tersenyum dan menggeleng kepala.

SYAHIR SULAIMANPengarah Strategi Pemuda PAS
13 Mac 2019

MR :  Fitnah dan persepsi mainan PH untuk kekal memerintah


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan