Header Ads

ads header

Flash News

Kesian PAS disakat suku sakat PM


GARA-GARA PAS ditular konon ia disogok RM90 juta, ia terus disakat oleh yang getik padanya dan termasuk suku sakat Perdada Menteri sekarang sekalipun tukang buat cerita asalnya tidak dapat membuktikan rekaan itu.

Yang dikatakan suku sakat Perdana Menteri itu ialah sekalian yang bersekutu dengan parti kerabat pimpinannya, yang berada dalam kerajaan pimpinannya, orang yang dikira raja muda bila dia mengosongkan jawatan itu dan talibarut sukarela yang dapat sedikit habuan dari pimpinannya.

Gara-gara tular itu apa saja yang PAS ditohmah bermotif menyembunyikan pengambilan duit hanya ada di kayangan, bukan di bumi.

Antara sakat itu ialah ada pula petikan rakaman suara Nik Abduh yang akhirnya mengaku ia adalah suaranya dan pula menjustifikasi pembetulan apa yang pernah dikatakan dengan suaranya itu. Maka dirancang begitu rupa dia berbohong atas perkara itu.

Dia terperangkap, mengapa cakapnya berubah atas perkara itu kerana penafian awalnya atas nasihat pimpinan. Kerana dia dikira berbohong, maka dikira partinya menghalalkan bohong sedang bohong itu ada hukumnya dalam Islam.

Terus meneruslah parti itu disakat parti yang menyembunyikan penerima RM90 juta dan parti Islam yang berbohong dan menghalalkan pembohongan.

Kesian ia. Yang menariknya yang ikut menyakatnya ialah orang dihebah untuk menggantikan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam waktu yang terdekat. Dia orang yang disangka bijak oleh orang di atas dan di bawah angin. Patutnya tidak terlibat dengan sakat menyakat bertaraf rendah.

Ada sebab dia menjadikan diri seperti penyebar sakat-sakat lain. Kerana PAS nyatakan syaknya ada suku sakat Perdana Menteri hendak gulingkan bossnya. Ketua PAS jumpa PM sebutkan padanya jika ada usul dan usaha seperti itu, PAS akan pertahan supaya dia kekal hingga PRU15.

Heboh sedunia akan politik bersahaja PAS itu. PAS tidak kata orang tertentu hendak derhaka ketuanya. Tetapi ada orang melenting. Mengapa?

Cerita yang PAS bawa itu adalah seperti cerita angsa bertelur emas dicuri atau dibunuh. Ia diadukan kepada raja. Maka raja pun bertitah kepada ramai, baginda kenal pencuri angsa itu yang ada dalam majlis itu.

Buktinya diserban orang itu ada bulu angsa itu. Berenung-renung sekalian, serban siapa ada bulu itu? Lalu ada seorang meraba serbannya bagi memasikan bulu lekat di serbannya. Sekaliannya tahu dialah angkaranya.

Agaknya yang pening akan spekulasi PAS itu adalah seperti orang yang meraba bulu angsa di serbannya. Pening itu gara-gara gelabahnya.

Jika Nik Abduh berbohong ada muslihatnya. Bukan semua bohong itu tidak dikekcualikan dalam Islam. Pertama ia dibolehkan atas muslihat dalam peperangan. Tular terima RM90 juta berlaku dalam perang politik menjelang PRU14. Boleh Nik Abduh dikiaskan berada dalam peperangan.

Kedua, justeru menjaga akidah, bagi mengelakkan dibunuh. Ketika mendamaikan dua pihak yang berbalah. Dan keempat berdalih dengan isteri. Jika masakannya tidak sedap, jangan kata tidak sedap. Katakan sejap juga.

Ahli ilmu dan ahli fikir tahu hal ini. Lainlah yang jahil dan bebal.

Satu ketika Tuan Guru Nik Abdul Aziz pernah kata, Tuhan mencarut. Seluruh pencaci mengutuk dan persenda Almarhum. Tok Guru tidak pernah tarik balik kata-kata itu. Kata orang mencarut pun ada teruknya, apa lagi Tuhan dikata mencarut.

Setelah beberapa tahun meninggal, tidak yang kata buruk kepadanya. Beliaulah dikira pemimpin paling berjurus. Cerca terhadap PAS sekarang sama seperti cerca PAS zaman Tuan Guru Nik Aziz.

SUBKY LATIFUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅCara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
 Dapatkan Vitamin C Harian Anda Disini >>>Klik Sini<<< Sebotol ada 100 tablet Harga RM60 sahaja.Penghantaran PERCUMA ke Seluruh Malaysia


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

4 ulasan:

 1. Ya Allah engkau beriklah hidayah kepada si pemfinah Rafizi Ramli atau engkau hancurkanlah kehidupan Rafizi Ramli

  BalasPadam
  Balasan
  1. Aamiin...aamiin...aamiin yarabalalamiin

   Padam
  2. Aamiin...aamiin...aamiin yarabalalamiin

   Padam
 2. Ingatkan Malaysia ni Anuwar Ibrahim dan rafizi yang punya. Fitnah tak ingatkan Tuhan.Takpa,tua nanti di akhirat kecuali kamu keturunan tidak di baham bumi.Fitnah bukan jalan nabi2.Fitnah ialah jalan2 Namrud,Firaun,Qarun dan setan.Moga kamu tidak menjadi setan.Moga Allah memberi hidayah kepadamu berdua

  BalasPadam