Header Ads

ads header

Flash News

Zahid umum kembali bertugas sebagai presiden Umno


Ahmad Zahid Hamidi mengumumkan kembali menyambung tugas sebagai presiden Umno hari ini.

Beliau yang menyerahkan tugas presiden kepada timbalannya Mohamad Hasan pada Disember lalu membuat pengumuman itu di acara Hari Raya Aidilfitri di Bagan Datuk, Perak hari ini.

"Oleh kerana hari ini genap setahun saya dipilih, bukan dilantik, oleh perwakilan Umno seluruh negara (untuk menjadi presiden), maka (tempoh) genap setahun ini cukup signifikan dan penting bagi saya.

"Oleh itu pada 30 Jun 2019 (hari ini) saya ingin mengumumkan bahawa saya menamatkan cuti sebagai presiden Umno mulai hari ini.
Iklan

"Ini bererti mulai hari ini saya akan menyambung tugas sebagai presiden Umno," katanya disambut tepukan.

Zahid mengumumkan bercuti daripada menjalankan tugas pada 18 Disember lalu ketika desakan agar beliau meletakkan jawatan.

Ia susulan tindakan beberapa anggota parlimen Umno keluar parti serta kritikan bahawa Umno tiada hala tuju di bawah pimpinannya.

Pengumuman Zahid ini - enam bulan setelah peralihan tugas itu - berisiko membuka semula pertembungan dalam Umno.

Beberapa jam sebelum pengumumannya, bekas ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata Zahid perlu meminta pandangan Majlis Tertinggi parti terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.

"Tapi dari segi moral perlu dibincang dalam mesyuarat MT, Zahid bercuti dan MT yang menjalankan tugas dan tidak adil jika MT tak ada pandangan.

"Untuk nyatakan semata-mata keputusan Zahid saya kurang setuju, sebab selama beberapa bulan termasuk tiga pilihan raya kecil (PRK) lepas kita memang di bawah Tok Mat (Timbalan Presiden Umno, Mohamad Hasan) dan MT," katanya yang dilihat sebagai pemimpin parti yang rapat dengan Mohamad.

Khairy mengulas kenyataan bekas presiden Najib Razak bahawa Zahid bebas kembali menerajui Umno walaupun tanpa persetujuan MT.

Najib dan Zahid kini berdepan sejumlah dakwaan rasuah di mahkamah.


MR :  ............


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan