Header Ads

ads header

Flash News

‘Zombi’ adalah seorang pahlawan Islam Brazil


Korang tahu tak ‘Zombi’ adalah seorang pahlawan islam brazil . Ketika runtuh empayar islam , eropah anggap semua pahlawan islam telah mati . Namun lahir seorang pemuda bernama zombi pada tahun 1643M untuk meneruskan dakwah serta perjuangan untuk islam..
.
Barat sangat memusuhi zombi . Lantas ditanam satu pemikiran bahawa zombi adalah manusia yang telah mati , bagai bangkai tidak bernyawa yang mahu membunuh manusia..
.
Akibat dari itu , kini serangan barat ini berjaya , apabila anak anak kita takut dengan zombi ciptaan mereka . Zombi di anggap hantu yang mesti dijauhi..Ini sejarah lama yang aku saja bongkar kembali . Supaya kita tahu dan berilmu . Bukan lah aku kata semua cerita zombi itu jahat . Mungkin boleh jadi hiburan , mungkin juga satu permainan untuk meleburkan semangat kita dalam beriman..
.
Jawapan nya , terpulang pda setiap insan . Zombi adalah pahlawan islam terkemuka suatu ketika dahulu . Jasa nya dalam mempertahankan islam akan dikenang sampai bila bila..
.
Panjang lagi cerita zombi ni . Cuma aku cerita takat ni je lah . Harap korang baca lah..
.
Sejarah ini tertulis dalam kitab arab yang sudah luput dari dada kita . Sebab itu bila barat menakluki andalusia dia buang semua buku buku arab dalam laut , sehingga laut menjadi hitam kerana kesan dakwat dari buku . Lepas itu , kita lupa sejarah lama , kita juga lupa siapa yang berjasa..
.
Kalau ada Haramain Backpackers lagi , aku nak buat kisah ‘Menjejak Zombi’ . Fuhhh konfem padu 🙂🙏🏻#SekadarKnowledge #TakTahuAmbilTahu ❤️

FB
PU Amin

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan