Header Ads

ads header

Flash News

80 AGM kawasan parti Amanah terbatal?


KUALA LUMPUR – Sebanyak 148 Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) termasuk peringkat kawasan, sayap pemuda dan wanita Parti Amanah Nasional (Amanah) dibatalkan di seluruh negara kecuali Sabah.

Daripada jumlah tersebut, sebanyak 81 yang terbatal melibatkan AGM peringkat kawasan, manakala 32 AGM bagi Angkatan Wanita Amanah Nasional (AWAN), dan 35 AGM bagi sayap pemuda parti itu.

Perkara itu dimaklumkan oleh sumber yang juga merupakan salah seorang ahli jawatan kuasa pusat parti itu.

Turut dimaklumkan, di beberapa kawasan, terdapat penubuhan sayap pemuda parti itu yang turut dibatalkan.

Antara yang dinyatakan, sebanyak 2 penubuhan Pemuda Amanah telah dibatalkan di Kelantan, 4 di Pulau Pinang dan 5 di Selangor, manakala bagi negeri-negeri lain masih tidak dapat dipastikan jumlah sebenar pembatalan berkenaan.

Sehubungan itu, satu Taklimat Khas Organisasi akan diadakan di Shah Alam esok berhubung dengan pembatalan-pembatalan tersebut melalui satu surat yang dikeluarkan oleh Pejabat Setiausaha Agung parti itu.

Setiausaha Agung AMANAH, Mohd Anuar Mohd Tahir ketika cuba dihubungi bagi mendapatkan maklum balas berkenaan perkara itu, tidak menjawab panggilan telefon. – MalaysiaGazette

MR :  Adakah ini agenda nak selamatkan pemimpin mereka yang kalah pemilihan?


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

4 ulasan:

 1. Balasan
  1. Itulah, parti PERASUAH Amanah HARAM JADAH ni - dah TAKUTlah tu!!!

   Mmg. BANGKAI BABI betul si ANJING2 BARUA Melayu dr. parti AMANAH BANGKAI BABI-si PENJILAT DUB*Q2 berLENDIR HANYIR anwar PARIA HOMO/PKR/kit siang/guan eng-si BANGKAI2 BABI DAP ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni! TAK payah MENYAMAQ dan MENIPU umat ISLAM/MELAYU miskin kami, si Melayu2 BABI ni oi!!!!

   Patutlah juga si mat sabu PERASUAH/PEROMPAK bangkai ANJING punya SENYAP mcm. si PENAKUT DAYUS hari tu bila ATM diHINA/diKEJI/diGERTAK oleh TOKEY Cina DAP BABI dia (kes ni terus SENYAP!!); rupa2nya AMANAH bangkai BABI ni dpt. RASU*H dr. PERASUAH/PENJAJAH/PENGGANAS Tokey Cina BABI DAP bangkai ANJING tu sbnyk. $100 JUTA, dr. 2015!! Yg. si PENGGANAS tokey CINA BABI DAP ni juga bukan main mengHINA akan ISLAM/umatnya serta ATM/JPA kita, maka juga mengHINA DYMM YDPA kita sbg. KETUA AGAMA ISLAM/ATM/JPA; mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN kita!! Lihat di -

   https://www.malaysia-today.net/2019/08/16/koon-yew-yin-di-belakang-parti-amanah/

   Koon Yew Yin di belakang Parti Amanah

   By Raja Petra Kamarudin

   Malaysia Today net
   Last updated Aug 16, 2019

   Padam
  2. Mana juga LHDN BANGKAI babi DAP Anjing tu oi – dah CUKAIkan DANA $100 JUTA ni utk. parti AMANAH bangkai BABI ni tak – mcm. lu dan TUAN guan ENG PERASUAH/PEROMPAK DAP Anjing lu, yg. nak MENIPU dan MENGANIAYA YAB DS Najib terCINTA kami dan keluarga beliau dgn. DERMA $2.6 BILLION pd. 2011, dr. Almarhum Raja Abdullah ibn Abd al-Aziz Al SaÊ¿ud, yg. MEMBANTU YAB DS Najib terCINTA kita, utk. mengHALANG revolusi ZIONIS 'ARAB SPRING'-yg. diCIPTA oleh CIA/MOSSAD utk. MEMBUNUH atau mengGULINGkan pemimpin2 DUNIA ISLAM spt. Allahyarham Pres. Col. AL-Gaddhafi, Pres. Hosni Mubarak, Pres. Omar Al-Basyir dan Allahyarham Pres. Ali Abdullah Saleh, yg. MEMILIKI atau mahu MEMBANGUNkan SENJATA/TENAGA NUKLEAR dgn. BANTUAN TEKNOLOGI NUKLEAR dr. RUSSIA, yg. mana, LIBYA; MESIR, SUDAN dan YEMEN, serta LAUT MERAH, amat KAYA dgn. ZIRCON/URANIUM/THORIUM di GUNUNG2 BERAPI di bawah GURUN2 dan BAWAH LAUT, utk. pembuatan SENJATA2 NUKLEAR Barat-ISrael/ZIONIS hingga ke akhir zaman (dan kat NEGARA ISLAM kita ni yg. mana LAUT CHINA SELATAN kita, juga amat KAYA dgn. ZIRCON/THORIUM/URANIUM di GUNUNG2 BERAPI bawah LAUT, sdg. diTAKLUK habis2an, oleh ISrael-US/NATO, melalui EJEN2 DAPembunuh-anwar HOMO/PariaKR depa)!!

   Padam
  3. Dan ini berita amat BAHAYA! Itulah, TAK guna TUNGGU PRU15 - sbb. akan diSABOTAJ habis2an!! Apa MOTIF mat sabu BANGKAI BABI ni nak MENIPU ya?!! Kononnya AHLI2 baru PAN seramai 10,000 SEBULAN!! Ya, nampaknya disyaki ada MO amat DAJAL dan TERANCHANG oleh ANJING2 PKR-PAN ni utk. MEMALSUkan IC2 dr. berJUTA2 PATI2/PEKERJA2 PARIA ASING DAPpembunuh depa, terutamanya dr. INDIA, NEPAL dan PENGGANAS2 TAMIL EELAM Sri Lanka! Tgk. juga si ANJING2 jantan PARIA HOMO PKR/PAN bangkai ANJING2 ni, yg. MENDAKWA kononnya, setiap minggu, 5,000-10,000 anggota baru dlm. PKR/PAN - yg. amat TAK logik dan MENCURIGAkan!

   Maka, demi ISLAM/umatnya, seluruh bangsa BUMIPUTERA kita dan TANAH MELAYU/NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni –pemimpin2 ORANG ASAL Islam/Melayu kita dr. UMNO-PAS-PPBM-KEM AZMIN mesti BERSATU segera - utk. MENUBUHkan KERAJAAN baru dan mengHALANG habis2an anwar PARIA HOMO jadi PM HOMO amat JIJIK dan KEJI yg. PERTAMA kat NEGARA ISLAM/TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni, dan TPM dia dr. TUAN guan eng bangkai ANJING dia, si bangkai SAMPAH DAP ANJING kurap HOMO jijik ZIONIS ISrael , dibawah hak asasi 'KESAMAAN' SAMPAH dan PENIPU Zionis depa - kerana PRU 15 dan masa hadapan, disyaki akan diSABOTAJ oleh PENGGANAS2 SPR-Bersih DAPpembunuh tu, mcm. PRU14

   PARIA2 PENGGANAS hindrafHOMO yg. dah MENYERAP msk. Dlm. UTUSAN PARIA sial dah MENGAMOK, asyik PADAM komen2 kami SENYAP2!!! Ini yg. diPADAM kan si UTUSAN PARIA HARAM JADAH ni!! Lihat di -

   1. https://www.utusan.com.my/berita/politik/18-keluar-10-000-pula-sertai-pkr-1.944485

   18 keluar, 10,000 pula sertai PKR

   Oleh Badrul Isa

   Utusan Online
   26 Julai 2019; dan di

   2. http://khairulryezal.blogspot.com/2019/08/bukti-bergambar-pertambahan-10000-ahli.html

   Bukti Bergambar Pertambahan 10,000 Ahli PAN Sejak PRU14

   Oleh Cucu Tok Selampit

   Khairul Ryezal Blogspot com (BLOG ini telah diLESAPkan oleh GoogleZionis ANJING!!!)

   August 5, 2019

   Padam