Header Ads

ads header

Flash News

DAP tak ada duit tapi taiko sokong DAP banyak duit


Presiden Amanah Mohamad Sabu berkata DAP tidak mempunyai dana kewangan besar sehingga mampu membiayai partinya, sebagaimana dakwaan sesetengah pihak.

"DAP bukan ada duit. Mereka pun cari duit dengan kutipan makan malam," katanya dalam wawancara bersama akhbar Mingguan Malaysia hari ini.

Mat Sabu pun pandai kencing juga semenjak belajar berguru dengan DAP.

Saya ambil petikan daripada Blog Haji Hassan Omar...

Betulkah Koon Yew Yin memberi derma untuk AMANAH (PAN) jatuhkan kerajaan Islam PAS Kelantan?


Majalah The Minaret terbitan Pusat Islam California mengatakan pendakwah Kristian menjadikan Malaysia di antara negara sasaran bagi satu gerakan dakyah yang dipanggil “Window 10/40”, kerana Malaysia salah satu negara yang terletak di antara garis lintang 10 dan 40 di peta dunia.Malah di dalam sebuah laporan Utusan Malaysia (akhbar UMNO), melaporkan Jabatan Agama Islam Johor bersama-sama dengan Kementerian Dalam Negeri telah merampas 250 judul buku mengenai ajaran Kristian dalam bahasa Melayu. Buku-buku tersebut menggunakan judul seperti Kaabah, Wahyu Ilahi dan Mengenal Rasul. Sekali pandang kepada tajuk-tajuknya seolah-olahnya buku-buku agama Islam, inilah salah satu taktik mereka untuk cuba menarik minat orang-orang Islam untuk membaca buku-buku ini. Kata Mujahid Yusof Rawa pimpinan AMANAH (PAN) baca apa nak takut takkan masuk kristian pun!!

Kita selalu didedahkan dengan pelampau Islam misal Daesh tetapi kita tidak mengetahui malah ditutup tentang pelampau kristian antaranya gerakan dakyah evangelis Kristian.


Akhir ini apabila Dr. Kamarul Azman Yusoff mendedahkan bagaimana DAP terlibat dalam dakyah evangelis Kristian, masyarakat Islam mula membuka mata tentang pelampau Kristian. Kita bukan nak kacau orang Kristian tetapi kita sangat risau dengan dakyah evangelis Kristian yang menyerap dalam DAP yang kini menjadi kawan sebantal parti AMANAH (PAN) demi untuk matlamat Putrajaya.


Mereka yang diserap dengan fahaman evangelis Kristian atau membantu golongan ini tidak senang dengan Kerajaan Islam. Bukan kerajaan Islam sahaja, malah apa-apa kaitan dengan usaha untuk memperkasakan Undang-undang Islam akan menjadi musuh kepada mereka. Ada dikalangan mereka yang menyatakan tentangan secara terang dan ada yang menyembunyikan sikap mereka.Koon Yew Yin seorang dermawan antara mereka yang terbabit dalam usaha memastikan Malaysia tidak mengamalkan undang-undang Islam. Jika anda baca artikel di lamannya dia dengan jelas menulis "Say No to the Islamic State Once and For All". (Jarang dermawan ada laman sendiri untuk menyampai idea dan pemikiran melainkan dia serius dengan cita-citanya ... no Islamic State)

Lebai tak nafikan dia seorang dermawan, malah jutaan ringgit dikeluar dengan mudah, bak kata orang tanpa berkira.  Dia menderma RM50 juta kepada Pulau Pinang untuk membantu pelajar miskin. RM50 juta untuk USM bagi tujuan pembinaan asrama dan banyak lagi.

Lebai dapat maklumat 2011, PAS pernah mendapat sumbangan daripada Koon Yew Yin. Siapa pihak PAS yang terima kerana masa itu awal pergolakan dalam PAS dengan pelbagai kumpulan termasuk PASMA.

Koon Yew Yin akan membantu mana-mana pihak yang memastikan ISLAMIC STATE tidak mencapai maksud. Dia bukan bodoh nak derma begitu tanpa sebarang tujuan. Takkan Koon Yew Yin tak berfikir kesan daripada dermanya terutama pimpinan Islam walaupun dia dermawan.


Dia membantu untuk Tabung Mat Sabu dan AMANAH (PAN) Nasional.


Dia memberikan sumbangan kepada AMANAH (PAN) Perak dan dalam ucapannya dia kata dia akan tambah lagi.


Dia pernah memberikan kepada DS Nizar bagi memastikan PERJANJIAN PANGKOR II yang menolak Negara Islam (Islamic State) diperkukuhkan. Anda boleh baca di sini bagaimana Ustaz Ahmad Awang terbabit dalam perjanjian tidak akan melaksanakan Islam. 

Tahun lepas ARIF AMANAH (PAN) mendedahkan Koon Yew Yin membantu lagi tabung-tabung AMANAH sebelum ini.


Terkini ada maklumat (hearsay - ikut Sarawak Report) bahawa AMANAH (PAN) Kelantan mendapat sumbangan sangat besar daripada Koon Yew Yin bagi merancak lagi usaha menjatuhkan Kerajaan Islam PAS Kelantan yang dibina oleh Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat. Peruntukkan besar ini bagi memasang bendera, membuka cawangan dan sumbangan raya.


Kita perlu mendapat penjelasan daripada Husam Musa atau Dato' Wan Rahim akan perkara ini. Penjelasan yang benar dan jujur tanpa putar belit harus dibuat bagi menjelaskan atas isu ini.


Sudah jelas DAP anti Islam. Sudah jelas daripada artikel Koon Yew Yinyang berusaha memastikan tiada "Islamic State" yang juga bermaksud memusuhi Islam. Jelas dan terang pemikiran mereka untuk merosakkan Islam. Mereka memperdaya muslim menggunakan wang kononnya atas nama menolak kezaliman dan membina kebebasan. Cara kerja mereka sama seperti barat memperdaya negara-negara Islam atas nama kebendaan dan kemewahan dunia. Lalu berpecahlah orang Islam menjadi semakin lemah, ditipu oleh musuh yang hebat berpura-pura. Bergelak-tawalah mereka melihat umat Islam yang semakin hilang punca.Mana dua orang ulama, penasihat parti AMANAH (PAN)? Atau mereka sekadar boneka yang membaca doa majlis-majlis AMANAH (PAN) sahaja? Atau mereka juga kena 'beli' oleh Lim Kit Siang (DAP)?

Kesian pengikut parti AMANAH (PAN) di'perbodoh' kerana buta maklumat yang benar!


Rasanya cukup untuk saya buktikan bahawa AMANAH tu memang barua DAP

Nasir Ramlee
nasirramlee@gmail.com
https://www.facebook.com/nasirramlee89
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. Biaqlah Pak Mat Sabu..barua ka pelaq ka peduli apa depa.jaga parti depa dahla Amanah biaq Pak Mat jaga.Semua tu naq jaga tepi kain oghang tepi kain depa tekoyak pun.

    BalasPadam