Header Ads

ads header

Flash News

Hapus Duit Untuk Rakyat, Kita Jimat RM5 Bilion


1) Selepas ini cuba ahli Parlimen usulkan dalam dewan untuk potong 40% elaun Menteri dan Timbalan Menteri, KSU, Ketua-ketua Jabatan Kerajaan dan potong 30% elaun Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam. Agak-agak ada sokongan atau tidak?

2) Hanya kerana mahu jimat RM5 bilion setahun, kita memilih untuk hapuskan duit pencen untuk rakyat. Walhal kerajaan yang bijak dan bagus akan berikhtiar mencari jalan khusus untuk jana pendapatan RM5 bilion setahun supaya tidak ganggu duit pencen untuk rakyat.

3) Saya perchaya, ada pihak yang akan pusing kepada cherita perkauman. Penjawat awam majoritinya orang Melayu. Menghapuskan skim pencen penjawat awam akan dilihat sebagai usaha berterusan menekan orang Melayu.

4) Sentimen ini perlu diberi perhatian sebelum ia menggugat keperchayaan rakyat kepada kerajaan. Once dah jadi trend sebagaimana kempen BMBF, hayat kerajaan sepenggal mungkin jadi kenyataan. Get ready lah, pembangkang akan letakkan dalam manifesto mereka "mengembalikan skim pencen untuk penjawat awam".

5) Melainkan Pakatan Harapan sudah ready dengan kemampuan 'logistic' untuk hadapi PRU15.

Sekian

Dr Tanaka Mustafa

p/s: Menteri dan timbalan menteri yang buat kerja cincai pun dapat RM60k sebulan. Cukup tempoh sepenggal, ada pencen pulak. Huawei betol.

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan