Header Ads

ads header

Flash News

Agong Mungkin Bubar Parlimen


ISTANA NEGARA, 26 Feb 2020 (The Capital Post) – Buat kali pertama dalam sejarah Malaysia, ini mungkin kali pertama tiada satu Parti Politk di Malaya mempunyai majoriti mudah untuk menubuhkan kerajaan Persekutuan Malaysia.

Ini kerana wakil rakyat yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan telah menyatakan sokongan mereka untuk mengangkat Presiden Parti tersebut sebagai Perdana Menteri ke 8. Perkara ini dinyatakan oleh Datuk Seri Saifuddin Nasution, Setiausaha Parti PKR yang berkongsi kepada pihak media selepas perjumpaan dengan Yang di-Pertuan Agong.

Manakala sumber daripada Parti Peribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mengatakan Ahli Parlimen yang mewakili parti tersebut telah menyatakan sokongan mereka kepada Tun Dr Mahathir Mohammad. Tambahan, Datuk Seri Azmin Ali dan wakil rakyatnya juga melontarkan sokongan mereka kepada Tun Dr, Mahathir. Ini juga termasuk daripada undi daripada GPS dan Warisan.

Parti DAP dan Parti Amanah Negara (PAN) dijangka akan pecah undinya dimana sebahagian daripada mereka akan memilih Tun Dr Mahathir atau Datuk Seri Anwar Ibrahim. Parti UMNO dan PAS pula telah memohon Yang di-Pertuan Agong untuk membukarkan Parlimen untuk mengembalikan mandat kepada rakyat untuk memilih wakil rakyat mereka. Pihak The Capital Post masih menunggu maklumat akan berita terkini – The Capital Post


MR :  Takbir!!


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


3 ulasan:

 1. Ya Allah ya Tuhanku.. aku bermohon kepadaMu ya Allah, Engkau bukakanlah hati Sultan kami Tuanku alsultan Abdullah yang merupakan Yang diPertuan Agong kami untuk membubarkan parlimen Malaysia bagi membolehkan Pru15 diadakan.. sesungguh ya Allah, Engkau diatas segala sesuatu itu Maha Berkuasa... perkenankalah permohonan doa hambaMu ini ya Allah... amien.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Aaaminnnnnnn.. Moga dipermudahkan segala urusan kita semua

   Padam
  2. AaMiiiiiiiiiiiiiiin ya Rabb.

   Padam