Header Ads

ads header

Flash News

Bersihkan nama sebelum jadi PM ke-8 tegas Khairuddin


Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu membersihkan namanya terlebih dahulu sebelum menerima jawatan Perdana Menteri daripada Tun Dr Mahathir Mohamad.

Penyelaras Parlimen Jasin, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan menegaskan, langkah pertama dengan mengambil tindakan undang-undang terhadap bekas penyelidiknya, Muhammad Yusoff Rawther.

“Kenapa Anwar takut hendak buat tindakan saman sivil ke atas Yusoff Rawther? Peganglah pada prinsip ‘berani kerana benar; takut kerana salah!

“Tolong jangan berdolak-dalih lagi! Bersihkan namanya terlebih dahulu dan tolong ambil tindakan undang-undang terhadap Yusoff Rawther sebelum berhajat untuk jadi PM8!” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Khairuddin juga membidas sikap Anwar yang seolah-olah takut untuk menyaman Yusoff sedangkan dakwaan serangan seksual itu telah dilaporkan kepada pihak polis.


“Macam mana Anwar Ibrahim hendak jadi PM8?

“Dia sendiri pun tak berani hendak saman Yusoff Rawther ke mahkamah di atas segala dakwaan oleh bekas pegawainya itu tentang salahlaku yang telahpun dilaporkan ke pihak penguatkuasa undang-undang di negara kita,” katanya.

Dalam pada itu, Khairuddin turut mencabar Anwar untuk membawa usul tidak percaya terhadap Dr Mahathir pada persidangan Parlimen akan datang.

“Saya cabar secara terbuka Anwar untuk bawa usul undi tidak percaya pada Tun Dr Mahathir pada pembukaan persidangan Parlimen 9 Mac ini seandainya dia kata ada cukup sokongan di dalam Dewan Rakyat!!

“Tolong jangan merepek serta cuba hendak menipu rakyat lagi!!

“Saya berani kata bahawa Anwar tidak ada cukup sokongan untuk undi beliau sebagai pengganti PM8 sekiranya dia bawa usul undi tidak percaya pada Tun Dr Mahathir” katanya lagi. - Malaysia Gazette
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt
............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan