Header Ads

ads header

Flash News

Haji Mama JuwieKES Sajat ni mengingatkan saya pada wartawan hiburan paling lejen, Allahyarham Hj Abd Jalil Saleh atau lebih dikenali sebagai Mama Juwie.

Masa awal-awal jadi wartawan jenayah dulu, saya sering terserempak dengan arwah waktu dia datang ke ofis. Arwah ni suka bekerja time malam.

Juwie ni masa hidupnya apa yang orang tak kata kat dia...bapoklah, pondanlah etc. Dia redha je sebab dia dia mengaku dia memang seorang khunsa (ada dua alat kelamin).

Namun, Juwie yang kuat beribadat ni kalau pergi ke Makkah, dia tetap berusaha kelihatan seperti lelaki walaupun kita semua tahu perwatakannya seolah-olah dia lebih kepada seorang wanita.

Takde pulak dia terhegeh-hegeh nak bertelekung bagai depan Kaabah!

Malah dalam banyak coretannya, dia banyak berdoa agar Allah kuatkan keimanannya di sebalik semua cercaan dan hinaan yang dia terima di muka bumi ini.

Hari ini Mama Juwie dah dimamah tanah, tetapi kebaikan dan keluhuran hatinya tetap menjadi bualan mereka yang mengenalinya.

Semoga Sajat diberi hidayah untuk tidak terus kekal dalam dunia kepalsuannya itu.

Semoga Allah menempatkan arwah Mama Salam Juwie di syurga tanpa hisab.

Innalilahiwainalillahirojiun.

syahril kadir
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt
............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan