Header Ads

ads header

Flash News

Kagum dan respek kepada pasukan jururawat ICU, PPP, PPK dan farmasisSemalam ICU sementara kami dibuka sepenuhnya 10 katil. Saya pakar pertama yang dipanggil memulakan tugas disitu.

ICU asal kami telah ditukar menjadi ICU Covid, maka pesakit yang menghuni ICU asal terpaksa dipindahkan ke ICU sementara secara berperingkat.

Perkara yang saya nak ceritakan ialah perasaan kagum dan respek kepada pasukan jururawat ICU, PPP, PPK dan farmasis kami yang berjaya menukarkan satu ruang yang kosong di sebuah bangunan lama kepada ICU yang lengkap.

Bayangkan mereka berjaya set up katil, ventilator, troli, linen, ubatan, alatan di situ dalam masa hanya 2 hari!! Dengan barang yang dipinjam sana-sini. Macam silapmata pun ada. Diorang ni superman ke apa?

Berkali-kali mereka minta maaf apabila barang tak cukup bila nak rawat pesakit. Iyelah, dah run ICU baru tahu mana barang ada, mana yang takde kan? Jadi kami kata, eh jangan cakap takde, banyaakk sangat barang yang kita dah ada.

Kannn? Syukur sangat-sangat.

Sesungguhnya saya amat bangga bekerja dengan mereka!!!

P/S: Hari ini mereka buat magic lagi, cipta satu lagi ICU bay dengan 6 katil!
.
Hana Hadzrami
Doakan musibah segera reda dan mereka dapat bercuti panjang selepas ini ya!


MR :  Semoga Allah berkati mereka dan keluarga mereka


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan