Header Ads

ads header

Flash News

Khalid Ibrahim sedia bantu PAS dan Kerajaan Baharu


SHAH ALAM - Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menawarkan diri untuk berkhidmat jika beliau diperlukan membantu kerajaan.

Bekas pemimpin itu juga mengakui banyak perkara yang perlu diselesaikan dan berusaha mencari jalan serta strategi untuk menguatkan perpaduan ummah.

“Pastinya politik tanah air juga sempat disentuh. Saya mengambil kesempatan mengucapkan tahniah kepada Tuan Guru kerana menjadi sebahagian kepada usaha penyelesaian polemik kepimpinan negara pada minggu lalu yang mana akhirnya rakyat menyaksikan tertubuhnya kerajaan baharu,” katanya menerusi status dimuat naik di akaun Facebooknya hari ini.

Beliau turut memuat naik gambar pertemuan bersama Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di kediamannya malam Isnin lalu.

Menurutnya, dalam pertemuan itu beliau dan Abdul Hadi membincangkan masalah dan cabaran ummah bukan sahaja di rantau ini tetapi di Timur Tengah.

Abdul Khalid berkata, beliau pasti isu yang berlaku dalam negara mencabar serta memerlukan niat serta iltizam kuat untuk penyatuan ummah.

Katanya, tanpa niat yang betul serta istiqomah, beliau percaya kemelut tidak akan diselesaikan dengan baik.

“InsyaAllah, jika diperlukan, saya bersedia menghulur tangan membantu dan memberi khidmat. Amat penting bagi Pas untuk mengambil peluang untuk membina kepercayaan rakyat sebagai kerajaan yang amanah, cekap dan telus,” katanya.

Beliau turut berbesar hati menerima hadiah buku terbaru Abdul Hadi bertajuk ‘Ringkasan Aliran Mazhab Aqidah dan Kumpulan Umat Islam’.

“Saya berdoa agar Tuan Guru dikurniakan dengan kesihatan yang baik agar dapat menjalankan tanggungjawab yang barang pasti amat berat dan mencabar ini. Moga Allah SWT memberkati segala usaha kita,” katanya.


MR :  Ramai cerdik pandai akan bantu PAS dan kerajaan baharu jika kerajaan ini ikut lunas-lunas Islam


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan