Header Ads

ads header

Flash News

PH sanggup merosakkan hubungan antara Abu Dhabi dan Malaysia demi Propaganda 1MDB


Setiap satu sen yang didakwa hilang dari 1MDB telah dibayar atau dijamin oleh syarikat IPIC milik penuh kerajaan Abu Dhabi.

Perjanjian penyelesaian yang diusahakan oleh kerajaan BN dahulu mengandungi klausa bahawa IPIC bersetuju untuk menyelesaikan semua wang dibayar oleh 1MDB kepada mereka yang kini didakwa hilang sebelum 30 Disember 2020.

Kalau niat utama kerajaan PH dahulu adalah untuk mendapat kembali segala wang yang hilang, perjanjian penyelesaian ini patut dipatuhi.

Bergantung kepada DOJ Amerika Syarikat untuk kembali wang yang didakwa hilang selepas ianya dibayar dan dijamin oleh IPIC bermaksud Malaysia tak mungkin mendapat kembali segala yang didakwa hilang.

DOJ hanya mampu mendapat kembali sebahagian dari dana tersebut. Itupun dengan cara sedikit demi sedikit.

Tetapi niat kerajaan PH berlainan.

Jika semua wang 1MDB yang didakwa hilang dikembalikan oleh IPIC sebelum akhir tahun 2020 ini, maka Najib tak rompak apa-apa.

Itu bercanggah dengan propaganda PH.

Sebab itu, kerajaan PH dahulu batalkan perjanjian penyelesaian dengan kerajaan Abu Dhabi itu walaupun ianya bermakna negara akan rugi.

Sebab itu juga, kerajaan PH rela untuk saman kerajaan Abu Dhabi di London berhubung dengan dana 1MDB itu dan sanggup merosakkan hubungan antara dua negera itu.

Malah SPRM di bawah kerajaan PH lebih rela untuk membongkarkan rakaman perbualan telefon peribadi saya dengan putera Abu Dhabi apabila kita berdua cuba menyelesaikan masalah 1MDB-IPIC.

Sebab itu juga, kerajaan Abu Dhabi lebih rela untuk melabur RM93.5 bilion dengan negara jiran Indonesia dan tak labur satu sen pun di Malaysia.

13 Jan 2020: Indonesia, UAE meterai 11 janji niaga RM93.5 bilion
https://www.bharian.com.my/…/indonesia-uae-meterai-11-janji…

Dan kerana itu juga, Guan Eng tak pernah berani untuk mendedahkan perjanjian penyelesaian IPIC.

Kerana apabila didedahkan, klausa untuk mendapat kembali semua dana yang dihilang sebelum akhir tahun ini akan terdedah kepada Rakyat.

Dan dengan itu, Najib bukan lagi perompak dan penyamun dana 1MDB.

Itu tak boleh!

Sebab itu, kerajaan PH sanggup menerima sebahagian dari wang tersebut melalui DOJ Amerika Syarikat sedikit demi sedikit dan tidak mahu mendapat kembali segala dana yang didakwa hilang secara sekaligus seperti dalam perjanjian penyelesaian.

Sebab itu, kerajaan PH sanggup merosakkan hubungan antara Abu Dhabi dan Malaysia sehingga Abu Dhabi melabur RM93.5 bilion di Indonesia dan tidak labur satu sen pun di Malaysia.

Negara kerugian besar tak apa.

Asalkan propaganda bahawa Najib adalah perompak dan penyamun 1MDB boleh diteruskan oleh PH.

(Tonton video akhir 11 Nov 2019 ini apabila saya tanya dalam Dewan Rakyat. Tidak ada seorang dari PH pun berani menyangkal saya masa itu. Semua terdiam - termasuk Jelutong dan Guan Eng yang berada dalam dewan masa itu: https://www.facebook.com/najibrazak/videos/420165068519453/ )
NAJIB RAZAK


MR :  Makin menarik...


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

  1. Sudah terang lagi bersuluh terang terang kita di tipu adakah berlembut lagi.ulasan penulis sqmpah

    BalasPadam
  2. Mana baruah babi ph???
    X de nk bebunyiik??
    Ke sup babi dh abis

    BalasPadam