Header Ads

ads header

Flash News

Dendam Projek RM200 Juta, Mantan KSU KPDNHEP Luluskan Operasi Kilang Arak Untuk Sabotaj Menteri


Ketika rakyat dan Kerajaan Malaysia berhempas pulas menangani wabak Covid-19, tiba-tiba kita dikejutkan dengan 2 keping surat kelulusan dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) yang dikata membenarkan kilang arak Heineken dan Carlsberg meneruskan operasi biasa ketika arahan Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan.Namun tidak lama selepas itu, tersebar pula 2 surat yang menunjukkan kelulusan yang diberi itu adalah atas arahan Ketua Setiausaha KPDNKK, Hasnol Zam Zam Ahmad tanpa pengetahuan Menteri KPDNHEP, Datuk Alexander Nanta Linggi.

Persoalannya, siapa dan mengapakah Hasnol Zam Zam berani memberikan kelulusan tersebut tanpa mendapat persetujuan malah langsung tidak memaklumkan perkara tersebut kepada Menteri KPDNHEP?

Siapakah Dalang Konspirasi Dan Apakah Tujuan Mereka


Hasnol Zam Zam sebelum ini bersekongkol dengan mantan Menteri dan KPDNHEP, Muez Abd Aziz dan DS Saifuddin Nasution Menteri  berhubung satu tender Konsesi Perkhidmatan Penentusahan Alat Timbang dan Sukat di bawah Seksyen 26A(1) (b) Akta Timbang dan Sukat 1972 bernilai RM200 juta kepada syarikat kroni Menteri.Saifuddin mahu dengan segala apa cara sekali pun, projek bernilai RM200 juta ini diberi kepada syarikat kroninya. 

Saifuddin mengarahkan Hasnol Zam Zam meluluskan dalam LPA syarikat kroninya sebelum beliau keluar.

Namun Menteri KPDNHEP yang baharu, Alexander Nanta Linggi mahu projek itu dinilai semula.

Hasnol Zam Zam marah bila 2 syarikat kroni Saifuddin, Metrology Corporation (M) Sdn Bhd dan De Metrology Sdn Bhd yang menjanjikan komisen berjuta ringgit serta telah disenarai pendek ditangguhkan oleh Menteri KPDNHEP yang baharu.

Walau pun Hasnol Zam Zam telah ditukarkan serta merta ke Surujanjaya Syarikat Malaysia (SSM), namun SPRM perlu membuka kertas siasatan terhadap konspirasi ini.

Jadi tidak payahlah Kadir Jasin mendakwa kerajaan baharu ini ibarat orang mabuk arak, sebab kelulusan operasi kilang arak sudah ditarik balik serta merta dan kelulusannya dikeluarkan oleh KSU, kroni PH sendiri.


Apa yang admin lihat, bukan kerajaan baharu macam orang mabuk arak, tapi Pakatan Harapan yang mabuk kuasa.

Mmm... bebas rasuahlah sangat Pakatan Harapan tu (BACA DI SINI).

Kredit :
Captain M


MR :  Hebat permainan PH, cybertropper celaka mereka kini giat serang PAS pasal isu arak


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


4 ulasan:

 1. 22 bulan sibuk fitnah dan sergah semua orang.Fitnah NR bunuh altantuya, fitnah negara dirompa dan tiada duit,susun org kuat PH dalam GLC,bahagi wang negara untuk Sekolah jenis kebangsaan persendirian tanpa kebenaran kabinet, potong peruntukan rakyat susah
  Terima aksih PM MY yang segera memeri peruntukan duit untuk rakyat.RUPANYA MALAYSIA TIDAK MISKIN.

  BalasPadam
 2. Ini mesti komplot antara si Anu peliwat negara terkenal dengan mantan menteri kpdnhep. Tujuannya untuk memburuk-burukkan kewibawaan kabinet TSMY. Ala, taktik basi dan kuno ini dah ketinggalan la. Kalau nak fight, biarlah fight secara gentleman, ini....low kelas, macam video seksnya dengan china doll tu, ketulenannya 99.99%.

  BalasPadam
 3. Hidup dgn fitnah tk lama pun,22 bln bergaduh sama sendiri biar pun rumah nk terbakar,dorang tk peduli pun..inilah musibat penfitnah di balas Allah,sedar2 kuasa dah hilang.
  Aden uke

  BalasPadam
 4. Saya rasa ini semua fitnah daripada orang yang tertentu. Jangan lah kenang perkara yang telah berlalu. Biar kerajaan baru takbir dan rakyat yang tentu kan. Maka, kita harus lah kerjasama untuk masyarakat yang akan datang. Pada hari ini, negara kita menghadapi Covid-19. Sama-sama kita basmikan tidak kira bangsa dan agama.

  BalasPadam