Header Ads

ads header

Flash News

Data tertunggak, keputusan negatif tidak dilapor


PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan (KKM) akan mengemas kini perangkaan semasa COVID-19 selepas mendapat input keputusan ujian yang tertunggak dari pihak swasta.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, menjelaskan keputusan semua ujian yang tertunggak itu adalah negatif tetapi tidak dimaklumkan kepada KKM.

Katanya, kementerian akan mendapatkan keputusan ujian berkaitan daripada beberapa institusi kemudahan kesihatan swasta, sama ada akhir minggu atau minggu depan.

"Data sedang dikemas kini, setakat ini jumlah kes positif kita memang tepat, tetapi negatif tidak dilaporkan, justeru kita akan ambil tindakan.

"Mengikut perangkaan semasa, kita sudah laksanakan 227,436 ujian saringan, tetapi ia akan berubah selepas data daripada pihak swasta diperoleh, membabitkan keputusan ujian yang negatif.

"Oleh itu, besar kemungkinan kes yang sudah diuji akan berlaku peningkatan dan ia akan dikemaskini seawal-awalnya Jumaat ini," katanya pada sidang media harian COVID-19, di sini, hari ni.

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya telah mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu banyak ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapatkan pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan kepada semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  Murni Santi
  murnisanti55@gmail.com

  BalasPadam