Header Ads

ads header

Flash News

Hotel boleh ambil tindakan ke atas kluster kayangan


PUTRAJAYA - Kerajaan menyerahkan kepada pihak hotel terlibat bagi mengambil tindakan lanjut susulan kerosakan dilakukan oleh individu tidak bertanggungjawab semasa dikuarantin di hotel itu.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, ini kerana setiap hotel mempunyai peraturan tersendiri yang perlu dipatuhi oleh pihak yang berada di premis mereka.

Kerosakan yang disyaki dilakukan individu kluster kayangan yang menjalani kuarantin wajib di sebuah hotel.

GAMBAR KEROSAKAN LIHAT DI SINI

"Timbul lagi isu melibatkan kluster kayangan. Mereka (melakukan kesalahan) tertakluk kepada undang-undang dan peraturan."Jadi dalam kes kerosakan barang dan kemudahan yang berlaku di hotel disebabkan oleh tindakan individu, kita serahkan kepada mereka untuk mengambil tindakan seterusnya," katanya pada sidang media (Non-Health) selepas Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan di sini hari ini.

Kerosakan yang disyaki dilakukan individu kluster kayangan yang menjalani kuarantin wajib di sebuah hotel.Semalam media melaporkan seorang lelaki yang menjalani kuarantin wajib di sebuah hotel di Kuching, Sarawak telah mencetuskan panik apabila membakar botol cecair pembasmi kuman.

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Aidi Ismail berkata, dalam kejadian jam 9.15 pagi itu tindakan lelaki yang dikuarantin sejak 2 Mei itu telah menyebabkan kebakaran kecil berlaku, namun berjaya dipadam oleh kakitangan hotel.

Kerosakan yang disyaki dilakukan individu kluster kayangan yang menjalani kuarantin wajib di sebuah hotel.
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

  1. kluster sampah...mentality sampah..lagak je lebih tp otak tahap sampah..sampah masyarakat..
    jgn ade yg kate kde pnyakit mental sudah le..
    tp mmng mental pun sampah2 masyarakat ni...hahaha

    BalasPadam