Header Ads

ads header

Flash News

Tiga pertuduhan AMLA terhadap Betty Chew, isteri Lim Guan Eng


Tangkap layar sidang media Betty Chew kredit DAP Penang. Selesai sidang medianya, Betty dilihat memeluk suaminya, Lim Guan Eng dan kemudian mengelap matanya dengan pelitup muka.Lakonan berjaya.

Kesalahan pertuduhan pertama: Melibatkan diri dalam pengubahan wang h@ram, iaitu menerima wang berjumlah RM87,009.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a1
Kesalahan pertuduhan kedua: Menerima wang berjumlah RM180,000.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a2
Kesalahan pertuduhan ketiga: Menerima wang berjumlah RM105,000.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a3

#Sumber : https://ttkm.com.my   

MR :  Lakonan hebat tapi semuanya akan ditentukan oleh mahkamah  


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

  1. Dulu maki hamun Najib & Rosmah. Kena batang hidung sendiri nak sedih & menangis pula. Takde simpati langsung. Payback for Nobita'z arrogance & cocky attitude.

    BalasPadam